Počela velika revizija rezerviranih parkirnih mjesta u Zagrebu, Grad objavio detalje

Foto: Pixsell/Petar Glebov

Danas je, u skladu s nedavnom najavom zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i s odlukom Gradske skupštine iz svibnja ove godine, započela je revizija rezerviranih parkirnih mjesta u Zagrebu.

Njome će, danas su objavili iz Grada, u sljedećih mjesec dana biti oslobođeno 300 mjesta, a do kraja godine oko 500 rezerviranih parkirnih mjesta. U priopćenju poslanom iz Grada naglašavaju da, gdje god postoji signalizacija, ona vrijedi dok ne bude uklonjena te mole građane da to poštuju.

Krenulo uklanjanje signalizacije

Grad Zagreb započeo je stoga s uklanjanjem signalizacije za ona rezervirana parkirna mjesta za koja nisu predani zahtjevi i koja nemaju ishođeno odgovarajuće rješenje, kao što je to već učinjeno s 87 parkirnih mjesta u Veslačkoj ulici. Istovremeno će Grad u najskorijem roku rješavati nove zahtjeve, stoji u priopćenju.

Povlašteni parking u Zagrebu desetljećima se dodjeljivao bez jasnih kriterija, uz puno nereda, netransparentnosti, nelogičnosti i kao politička usluga. Ova gradska uprava odlučila je raščistiti taj nered nizom mjera i diljem grada vratiti parkirna mjesta građanima, stoji u priopćenju Grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.