Počelo suđenje Leonu iz Krim tima 2. U sudnici žmirio, vrpoljio se, zijevao

Screenshot: RTL

Četiri i pol godine od uhićenja počelo je suđenje bivšem policajcu, poznatijem iz serije Krim tim 2, Leonu Lučiću. Sudi mu se jer je s dvojicom bivših policajaca pokušavao iznuditi jednog zaprešićkog poduzetnika, i to za 100 tisuća eura.

Lučić je, sumnja se, sve osmislio s bivšim specijalcem Darkom Purgarom. "Predstavljao se lažno kao policija, da on ima neke dokaze protiv mene, da će me strpat u zatvor, da će mi upoznat obitelj ovako i onako ako ne donesem sto tisuća eura", ispričao je Mario Dražić, poduzetnik iz Zaprešića, objavio je RTL.

Lučić nije iznosio obranu. Tijekom cijelog suđenja imao zatvorene oči, vrpoljio se

Sve se odvijalo u siječnju 2020. godine, a zaprešićki poduzetnik o svemu je obavijestio i policiju s kojom je pripremana klopka. Mjesto susreta bio je 29. kilometar autoceste, kod Draganića. 

Kod nadvožnjaka je na kraju izbila tučnjava, nakon koje su svi završili u bolnici, neki s teškim ozljedama. Uz snimku cijele operacije, o svemu postoje i SMS poruke. Leon Lučić s modricama na glavi tada je priveden pred suca šaljući poljupce, ali i vrijeđajući novinare.

Lučić danas nije iznosio obranu. Tijekom cijelog suđenja imao je zatvorene oči, često zijevao, vrpoljio se na stolcu i nervozno okretao glavom. Zbog kaznenog djela iznude prijeti mu i do 12 godina zatvora, a za nanošenje teških tjelesnih ozljeda još pet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.