Počelo suđenje za ubojstvo u Splitu. Optuženik nosio krunicu, kaže da nije kriv

Na Županijskom sudu u Splitu počelo je suđenje 31-godišnjem Anti Rušiću, koji je osumnjičen da je 24. veljače nožem ubio 22-godišnjeg Luku Bančića. 

Rušić je na sud doveden iz šibenskog zatvora. Čim su mu pravosudni policajci skinuli lisice, ispod gornjeg dijela trenirke izvukao je veliku krunicu, piše Dalmacija Danas. Zamjenica županijskog državnog odvjetnika pročitala je optužnicu, a sudac Dinko Mešin upitao je Rušića osjeća li se krivim.

Optuženik je odgovorio da mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali da se ne osjeća krivim. Najavio je da neće iznositi obranu i odgovarati na postavljena pitanja. U optužnici stoji da su se Rušić i njegov brat sukobili s Bančićem i njegovim prijateljima, nakon čega je Rušić otišao kući po nož duljine oštrice 24 centimetra i ubo Bančića u desnu stranu prsnog koša. 

Zakazano sljedeće ročište

Bančić je zadobio ubodnu ranu duljine 19 centimetara, a Rušić je nastavio zamahivati nožem sve dok se Bančić nije srušio na pod i umro, dodaje se u optužnici. 

Rušić je krajem veljače iz splitskog zatvora prevezen u bolnicu, gdje su mu utvrđene ozljede čeljusti i glave. Tvrdio je da ih je zadobio u padu s kreveta i da ga nitko nije pretukao. Međutim, iz sigurnosnih razloga je nakon tog događaja prebačen u šibenski zatvor. 

Iduće ročište održat će se krajem listopada, kada će biti ispitani prvi svjedoci. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.