Pogledajte "ponos hrvatske arhitekture": Raspadnuti ploveći paviljon vratio se u Kraljevicu

NESLAVNO "čudo arhitekture", ploveći paviljon koji je Hrvatsku trebao predstavljati na Bijenalu arhitekture u Veneciji, a koji se raspao na putu prema tamo, došao je natrag u svoju matičnu luku u Kraljevici.

Naime, Hrvatsku je ove godine na venecijanskom Bijenalu arhitekture trebao predstavljati projekt plovećeg paviljona, ali se naš eksponat na putu prema Veneciji - raspao! Umjesto da posjetitelji Bijenala prošetaju plovećim paviljonom, kako je bilo najavljeno, moći će prelistati dokumentaciju o nastanku paviljona koji je neupotrebljiv za izložbu. Naime, ploveći paviljon je na putu prema Veneciji znatno oštećen te vraćen u Hrvatsku.

Umjesto tri mjeseca paviljon u Veneciji trebao biti dva dana

Paviljon izgrađen u Brodogradilištu Kraljevica mrežna je konstrukcija od metalne armature visine pet metara i težine 35 tona, kroz koju se mogu kretati posjetitelji, a postavljena je na teglenici Brodogradilišta 3. maj.

Zbog nedostatka novca za visoke troškove priveza i najma prostora uz obalu, paviljon je u Veneciji, na međunarodnoj izložbi koja će potrajati tri mjeseca, trebao ostati samo dva dana jer novca za duži ostanak nije bilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.