Pokrenut studij Mehatronike i robotike na riječkom Tehničkom fakultetu

Foto: RITEH

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci pokrenuo je novi sveučilišni prijediplomski studij Mehatronika i robotika, a tijekom trogodišnjeg programa studentima će biti omogućiti izbor područja od vlastitog interesa i uža kvalifikacija putem skupine izbornih predmeta.

Studij je dostupan putem sustava Postani student, uz studije Strojarstvo, Brodogradnja, Elektrotehnika i Računarstvo, čime Tehnički fakultet, navodi se, dodatno obogaćuje svoju dosadašnju ponudu studijskih programa.

Fakultet ističe da ima kvalitetan nastavni kadar za provedbu tog interdisciplinarnog studija koji obuhvaća moderne kolegije i studentima omogućuju stjecanje praktičnih vještina u programiranju, 3D modeliranju, razvoju i konstrukciji mehatroničkih i robotskih sustava.

Na višim godinama, studenti će se baviti temama poput robotskih manipulatora i industrijskih robota.

Diplomanti s riječkog Tehničkog fakulteta su izuzetno traženi na tržištu rada

Studij su razvili brojni profesori, predvođeni prodekanom za nastavu Jonatanom Lergom i Ervinom Kamenarom, kao i mladi znanstvenici s iskustvom rada na prestižnim američkim sveučilištima poput Harvarda i University of California, Santa Barbara, navodi Tehnički fakultet.

Tijekom trogodišnjeg programa studentima će biti dostupno sedam izbornih kolegija, što omogućuje izbor područja od vlastitog interesa i užu kvalifikaciju putem skupine izbornih predmeta. 

Kako je istaknuto, diplomanti Tehničkog fakulteta su izuzetno traženi na tržištu rada.

Novi studij Mehatronika i robotika predstavlja sinergiju tehničkih polja strojarstva, brodogradnje, elektrotehnike i računarstva, što ga čini logičnim korakom u daljnjem razvoju ovog fakulteta, zaključuje Tehnički fakultet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.