Policajac iz Engleske osuđen na zatvor. Ukrao 115 funti iz novčanika mrtvog čovjeka

Foto: Profimedia

Bivši policajac Metropolitanske policije osuđen je na 16 mjeseci zatvora nakon što je priznao da je ukrao novac čovjeka koji je umro nakon što mu je pozlilo na ulici.

Craig Carter (51) je u rujnu 2022. godine uzeo 115 funti iz novčanika talijanskog redatelja i glumca Claudija Gaetanija.

Carter je, nakon Gaetanijeve smrti, trebao preuzeti njegove osobne stvari, a kamera ga je snimila dok je brojao novac u policijskom automobilu. U policijsku evidenciju zapisao je da je u novčaniku preminulog Talijana bilo oko šest funti i šest eura. Gaetanijev prijatelj naknadno je preuzeo imovinu i požalio se da u novčaniku nedostaje novac.

Dobio otkaz nakon 23 godine službe

Iako je Carter prvo nijekao da je uzeo novac, na sudu je u srpnju ipak priznao krivnju za nedolično ponašanje u javnoj službi. Suspendiran je s dužnosti, a potom i otpušten, nakon 23 godine službe.

"Gospodin Gaetani bio je u najranjivijem položaju u kojem bi bilo koje ljudsko biće moglo biti - mrtav i sam. Vaš zločin bio je odvratan. Iznevjerili ste cijelu svoju zajednicu", rekla mu je sutkinja tijekom izricanja presude, piše BBC.

"Činjenica da je Carter mislio da može slobodno krasti od žrtve koja je, nažalost, preminula ne samo da je uznemirujuća već i duboko nepoštovanje prema žrtvinoj obitelji. Naše misli ostaju s njima u ovom trenutku", rekao je tužitelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.