Policajac u Zagrebu ukrao oružje specijalcima. Pravda se "siromašnim roditeljima"

Ilustracija: Josip Mikacic/PIXSELL

22-godišnji zagrebački policajac koji je ukrao oružje svojim kolegama i opljačkao trgovinu priznao je krivnju, javlja N1

Podsjetimo, iz policije su objavili da je 22-godišnjak 16. srpnja iz zgrade Jedinice specijalne i interventne policije PUZ-a u Susedgradu, gdje je obavljao poslove policijskog službenika, ukrao službeni pištolj drugog policijskog službenika, koji je kasnije prodao. 

Dodali su i da je 29. kolovoza, također iz službene prostorije koju koristi više policijskih službenika, otuđio automatsku pušku. Ujedno, sumnjalo se na to da je 19. kolovoza u večernjim satima počinio razbojništvo u trgovini u Leprovici, kod Dugog Sela, uz prijetnju pištoljem, pri čemu je otuđio nekoliko stotina eura.

Određen mu istražni zatvor

Tijekom kriminalističkog istraživanja na temelju naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici obavljena je pretraga doma, drugih prostorija i osobnog automobila koje koristi osumnjičeni te su pronađene i oduzete dvije puške, od kojih je jedna otuđena 29. kolovoza, a pronađeno je i razno streljivo.

22-godišnjaku je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. N1 piše da je mladić istražiteljima ispričao kako se na krađu oružja odlučio da bi ga preprodao i zaradio. Istaknuo je da su njegovi roditelji siromašni pa im je želio pomoći. 

I pljačku trgovine je pokušao opravdati financijskom situacijom svojih roditelja. N1 neslužbeno doznaje da su i otac i stric 22-godišnjaka imali problema sa zakonom, ali je on unatoč tome prošao sigurnosnu provjeru i zaposlio se u policiji. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.