Policija objavila detalje teške prometne na A6 u kojoj su poginule dvije žene

Primorsko-goranska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim vozačem kombija koji je sudjelovao u jučerašnjoj teškoj prometnoj nesreći na autocesti A6 u kojoj su poginule dvije osobe.

Sumnjiče ga da nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti i privremenoj prometnoj signalizaciji. Kazneno je prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Rumunjske i Moldavije, vozačem kombi vozila koje je sudjelovalo u teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer, 17. listopada na autocesti  A6.

Nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju ceste

Policija ga sumnjiči da nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila uvjetima i stanju kolnika mokrog od kiše, vidljivosti (magla) i privremenoj prometnoj signalizaciji zbog radova na cesti, uslijed čega je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobno vozilo.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije putnice u kombi vozilu. Teško su ozlijeđeni vozač osobnog vozila i dvoje putnika iz kombija, dok je troje putnika iz istog vozila lakše ozlijeđeno.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, 46-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku", priopćili su iz primorsko-goranska policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.