Policija objavila uzrok nesreće u kojoj su poginuli mladići. Vozio je 17-godišnjak

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Policija je izvijestila kako su u jutrošnjoj teškoj prometnoj nesreći u mjestu Kula, koje se nalazi u sastavu Kutjeva, poginula dvojica mladića u dobi od 17 i 23 godine. Nesreća se dogodila desetak minuta prije 6 sati u Ulici Stjepana Radića, a policija je dojavu dobila u 5:52. 

Policija se poslijepodne oglasila o nesreći. Kažu da je uzrok bila velika brzina.

"17-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku te udario prednjim desnim dijelom vozila u betonski most, a zatim u stablo.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 23-godišnji putnik iz vozila kao i 17-godišnji vozač. U vremenu od 6.10 do 13.38 sati državna cesta D-51 je bila zatvorena za sav promet i on se odvijao alternativnim pravcima", objavila je policija.

"Auto se prepolovio"

"Čula sam udarac ispred susjedine kuće. Ona je isto čula udar, izletjela i vidjela veliki plamen, auto se prepolovio...", rekla je žena koja živi nedaleko od mjesta nesreće.

 

"Jedan dečko je Rom tu s početka ulice. Drugi dečko je navodno iz Požege. Ljudi i jesu i nisu iznenađeni jer često voze divljački kroz selo. Naravno da je šok za cijelo selo, no, ponavljam, kako voze, ovakvo nešto je bilo očekivano", kazala je Indexu jedna žena iz Kule.

Državna cesta između mjesta Ferovac i Bektež zatvorena je za sav promet i on se odvija alternativnim pravcima. Lokalni portal Požega.eu piše kako je došlo do slijetanja osobnog automobila s kolnika i udara u stablo. Auto je smrskan.

Dva su mlada života tragično okončana jutros u Kuli

Objavljuje Požega.eu u Ponedjeljak, 5. kolovoza 2024.

17-godišnjak poginuo par stotina metara od kuće

"Ma, užas, jedan od poginulih u automobilu je i moj nećak, bratov sin. Nisam vidjela nesreću, ali moja sestra jest, ona živi nekoliko kuća dalje od mene. Rekla mi je da je čula strašan udarac. Kad je izašla u dvorište, vidjela je plamen ispod oraha i hrpu lima na gomili. Kotači su bili u zraku. Nažalost, tad nije znala da je u njemu jedan od poginulih naš nećak", rekla je mještanka za 24sata.

"Čuo sam da su se dva mladića družila cijelu noć i navodno se vozač BMW-a sjetio svoje djevojke te ju je htio probuditi. S njim je krenuo i njegov prijatelj. Nažalost, nisu stigli do nje", rekao je susjed.

Roditeljska kuća mladića koji još nije punoljetan je nekoliko stotina metara dalje od mjesta nesreće. "Pretpostavljam da je iza blagog zavoja mladić izgubio nadzor i sletio s ceste te se zabio u orah", rekao je muškarac koji živi u blizini mjesta nesreće.

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 130 eura), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.