Policija u Bjelovaru iza ponoći uhvatila pet maloljetnika i odvela ih u postaju

Ilustracija: Shutterstock

BJELOVARSKA policija u noćnom je provodu pronašla pet maloljetnika mlađih od 16 godina. Policajci su ih odveli u postaju te im odande zvali roditelje.

"Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar su u noći sa subote na nedjelju 29./30. listopada, proveli preventivno represivnu akciju radi sprečavanja rizičnih i neprihvatljivih ponašanja mladih, a koja se manifestiraju u vidu narušavanja javnog reda i mira, nedozvoljenih noćnih izlaska, udaljenja iz obiteljskih domova, bjegova iz domskih ustanova, prosjačenja, skitnje, konzumiranja sredstava ovisnosti na javnom mjestima (alkohol, psihoaktivne tvari, duhanski proizvodi), protupravna sudjelovanja u igrama na sreću, devastiranja društvene ili privatne imovine te kršenja prometnih propisa", piše policija na početku.

"U akciji su nakon 23 sata, odnosno od 00.15 sati do 02.30 sati u Bjelovaru zatekli pet osoba mlađih od 16 godina bez pratnje roditelja ili odrasle osobe u koje roditelji imaju povjerenja. Maloljetnici su privedeni u prostorije policije. Pozvani su im roditelji koji su došli u policijsku postaju te ih preuzeli.

U vezi nedozvoljenog noćnog izlaska, slijedi obavijest centru za socijalnu skrb Bjelovar", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.