Policija za kolaps na A1 okrivila HAC: Spori su

JUČER je oko 18:30 sati na autocesti Zagreb-Karlovac došlo do prevrtanja kamiona koji je prevozio naranče. Promet je na toj dionici bio u potpunosti zatvoren do 22:41, a normalizirao se tek oko u 3:15, kada je teretno vozilo uklonjeno.

Promet je zbog toga bio otežan gotovo devet sati, a o svemu se sada oglasila policija, koja je za sporost optužila Hrvatske ceste.

"Nakon što je 53-godišnji državljanin Poljske teretnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, došlo je do prekida prometovanja autocestom do 22:41. Policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac su u roku od nekoliko minuta stigli na mjesto nesreće te poduzeli neophodne mjere u cilju sigurnosti prometa, ali zbog velikog priljeva vozila došlo je do stvaranja kolone od oko 3 kilometra", napisali su iz PU karlovačke.

"Sporost odgovornih osoba u HC-u"

"Nakon konzultacije s Hrvatskim cestama, u 19:35 na čvoru Jastrebarsko postavljeni su znakovi za preusmjeravanje prometa na državnu cestu D1, a u 20:14 na mjesto nesreće pristigla je i dizalica radi uklanjanja teretnog vozila. Razlog stvaranja kolone je sporost odgovornih osoba u Hrvatskim cestama koji su trebali osigurati uklanjanje teretnog vozila koje je bilo zapriječeno na kolniku", tvrde iz policije.

Dodaju da je u 22:40 teretno vozilo samo djelomično pomaknuto s trake za pretjecanje vozila i nakon toga se promet počeo odvijati jednim prometnim trakom. Njihovi su službenici, kažu, završili očevid u 23 sata, a vozilo je uklonjeno tek u 3:15.

"Ovom prilikom još jednom izražavamo žaljenje zbog kolone na autocesti kao i zbog svih građana koji su se tamo zatekli i koji su bili opravdano ljuti ili nervozni, ali je policija u suradnji s Hrvatskim cestama napravila sve što je mogla i trebala u navedenoj situaciji, a u odnosu na okolnosti koje su dovele do prekida prometa", zaključuju iz karlovačke policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.