Pomorac koji je vidio nesreću na Lošinju zbog šoka završio na psihijatriji

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U teškoj nesreći na rivi u Malom Lošinju u nedjelju oko 15 sati na pomorce je pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo. Poginula su tri, a jedan pomorac je teže ozlijeđen te je helikopterom prevezen u riječku bolnicu. Ozlijeđeni pomorac je stabilno i pri svijesti te nije životno ugrožen.

Glasnogovornica Marija Zaputović Mavrinac danas je za Jutarnji list potvrdila da je jedan član posade, koji je iz neposredne blizine svjedočio nesreći, završio na Odjelu psihijatrije u riječkom KBC-u zbog šoka koji je doživio.

To je pomorac koji je u stanju šoka satima bio na klupici na suncu nedaleko od trajekta, a hitna pomoć došla je po njega tek iza 19 sati, iako su je iz Lošinja više puta zvali. Svjedok je Jutarnjem ispričao da je hitna stigla tek nakon intervencije gradonačelnice.

Traje istraga

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci ranije danas su izvijestili kako je očevidom utvrđeno da je do nesreće došlo uslijed pada rampe broda. Istaknuli su da će izdati potrebne naloge kako bi se provođenjem daljnjih izvida i dokaznih radnji utvrdile sve okolnosti nesreće i s istim ciljem zatražiti izvješća drugih nadležnih državnih tijela i službi.

Iz do sada prikupljenih podataka proizlazi kako je do nesreće na trajektu Lastovo došlo uslijed pada rampe koja služi za ulazak vozila na trajekt, a ispod koje su se u tom trenutku nalazila dvojica kormilara i vođa stroja te prvi časnik palube, koji su obavljali pregled rampe, naveli su.

Očevid je proveo zamjenik županijske državne odvjetnice u Rijeci, uz policijske službenike, inspektora za zaštitu na radu i predstavnike Lučke kapetanije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.