Pomozimo Luki Bebiću da proda svoj stan

"U PETRINJSKOJ sam na petom katu, nemam balkona, nemam ništa i tu po čitav dan zuje automobili", jadao se predsjednik Sabora Luka Bebić hrvatskim novinarima još u rujnu prošle godine kada je "transparentno" s posebnim priopćenjem obavijestio javnost kako prodaje svoj velebni stan u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici te seli na novu adresu.

> Predsjednik Sabora predstavio financijski plan otplate novokupljenog stana

> Luka Bebić ima 51 tisuću eura mjesečno za otplatu stana u Ružičnjaku!

Tada smo, prije četiri mjeseca, u tom posebnom priopćenju, saznali i detalje stana koji se prodaje jer osim što smo već znali kako se stan nalazi na petom katu i ima neriješenu zvučnu izolaciju, obogaćeni smo za podatak kako se nalazi na adresi Petrinjska 31, kao i činjenicu da je stan površine od 93 četvorna metra. Posrednika za prodaju bilo je sasvim lako za naći budući da je tada Bebić otkrio kako su angažirane čak tri agencije za nekretnine.

Podsjetimo, tek radi tečnosti priče, kako je tada Bebić rekao kako će čim proda stan u Petrinjskoj kupiti stan u Ružičnjaku kako bi mogao biti susjed tadašnjem ministru unutarnjih poslova Berislavu Rončeviću kao i stranačkom kolegi Andriji Hebrangu.

Nije se moglo čekati

No, mjeseci su prolazili, a stan u Petrinjskoj unatoč Bebićevom "oglasu - priopćenju" koje je našlo svoj prostor u svim hrvatskim medijima, nije se prodao. "Očajni" Bebić unatoč javnom obećanju kako će preseliti u novi stan čim proda stari, odlučio se odmah kupiti onaj u Ružičnjaku.

Na Staru godinu, postao je tako ponosni vlasnik 126 kvadrata, a siguran u brzu prodaju stana u Petrinjskoj odlučio se na ekonomski harakiri. Naime, ono što nije pokrio kredit njegove kćeri Asje od 120 tisuća eura i obiteljska ušteđevina od 30 tisuća eura, Bebić je odlučio pokriti vlastitim kreditom od 310 tisuća eura kojeg mora isplatiti u šest mjesečnih rata po 376.500 kuna!

Upravo u vrijeme, kada bi po nekoj logici rata kredita stizati negdje oko prvog u mjesecu, Bebić je hrvatsku javnost opet obradovao novim priopćenjem.

"Preostali iznos od 310 tisuća eura uplatit će prodavatelju stana na Ružičnjaku kupac stana u Petrinjskoj 31 od 93 četvorna metra, najkasnije do 15. lipnja 2009. godine. Prodaja tog stana je pred konačnom realizacijom", stajalo je u današnjem priopćenju predsjednika Sabora.

Još malo pa nestalo

Za potencijalne kupce stana eto dragocjenih informacija, cijena je sada 310 tisuća eura, malo previše, ali vlasniku gori pod nogama, pa možda pođe i za punu manju svotu. Trebali bi se isto tako i požuriti jer postoje zainteresirani, jer kako kaže Bebić, stan samo što se nije prodao.

Inače, Bebić je jedan je od imućnijih hrvatskih dužnosnika. Uz debelu plaću kao šef parlamenta koja je uvećana za još 6 posto ima i prijavljenu ušteđevinu oko 25.000 eura kao i ukupnu vrijednost nekretnina od skoro četiri milijuna kuna. No, bez obzira na sve bilo bi mu teško plaćati mjesečno 376.500 kuna mjesečno, pa se i mi pridružujemo naporima Bebića da proda svoj stan.  

Uostalom zaslužio je. Kraj toliko zujanja zastupnika oporbe u Saboru ne bi bilo u redu da sluša još i zujanje automobila. Na Ružičnjaku će tako napokon imati zaslužen mir kojeg mu valjda neće narušiti poštar s opomenama za ratu kredita.  

I.Ćimić
Foto: Pixsell

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.