Poremećeni lovci na trofeje okrali Fritzlov dom

KUĆU strave incestuoznog monstruma Josefa Fritzla opustošili su, u glavi ne baš čisti, lovci na trofeje pa je austrijska policija njegovu kuću stavila pod 24-satni nadzor.

Morbidni sakupljači trofeja i raznorazni fetišisti, iz Fritzlove kuće u Amstettenu krali su sve što im je palo pod ruke, od utrnulih biljaka i teglicama pa sve do reklama i nebitne pošte iz sandučića.

Od kuće ih sad podalje drže policijske patrole ali i protuprovalni alarmni sustav, a šef policije u Amstettenu, Heinz Lenze, te je lešinare na trofeje nazvao "odvratnima", prenosi The Sun.

Čak ni 150 policjaca koji rade prekovremeno ne mogu im stati na kraj

"Morali smo nadograditi i alarmni sustav. Jednostavno je bolesno to što ljudi vide stvari iz te kuće kao suvenire. Pojačali smo i patrole i kazneno ćemo goniti svakog kog ulovimo. To je područje još uvijek pod statusom mjesta zločina pa je remećenje stvari i namještaja unutra zapravo diranje potencijalnih dokaznih materijala", objasnio je Lenze.

"Iako je 150 policajaca napravilo čak 3.000 prekovremenih sati rada, kako bi spriječilo lovce na suvenire, taj je problem još uvijek prisutan", kazao je šef lokalne policijske postaje, Horst Schmutzer.

Podsjetimo, Fritzlu, koji je kćer Elizabeth Fritzl držao zatočenu u podrumskoj tamnici pune 24 godine, suđenje bi trebalo početi 16. ožujka. Isto tako prijeti mu i bankrot, jer je dužan gotovo 4 milijuna eura, a određene osobe zainteresirane za kupnju, ponudile su i peterostruko veću količinu novca od tržišne za kuću u kojoj je Fritzl zatočio i silovao kćer. Isto tako, postoje mnoge velike novčane ponude nastranih ljudi, koji žele samo posjetiti tamnicu užasa ali iz kojih pobuda, možemo samo nagađati.

B.V.
Foto: AFP (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.