Posjetite APS - novi internetski foto servis

S RADOM je započeo novi internet foto servis kojeg ćete pronaći na web adresi adriaticphotoservice.com (APS). Ovaj servis namijenjen je u prvom redu turističkom marketingu. Naime, već sada sadržava bazu od nekoliko tisuća fotografija s intencijom da u narednih mjesec dana dosegne brojku od 30.000. Motivi su snimani na području cijelog Jadrana i dijelu kontinentalne Hrvatske. APS je u vlasništvu tvrtke Duplo više d.o.o. iz Makarske. Rezultat je dugogodišnjeg rada fotografa Krešimira Žanetića i dizajnera Dominika Glučine. Osnovna ideja ovog servisa je pomoć fotografima da se njihov rad što lakše prezentira, da se zaštiti njihov autorski rad te da se osigura naplata otkupljenih fotografija. Cijeli sustav počiva na pre-paid sustavu.

APS je ujedno dobra podloga za rad dizajnera i grafičara. Naime, umjesto traženja ideje, angažiranja fotografa, plaćanja skupog studija za snimanje, na ovom servisu jednostavno mogu potražiti gotov proizvod. Prava na korištenje fotografija podijeljena su u dvije kategorije: urednička i komercijalna. Sadržaj s oznakom urednička je dio tekućeg događanja u kojem se izvješćuje javnost pod uvjetom da se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja o tekućem događaju iz društvenog, javnog, političkog i vjerskog života (novine, ilustrirane revije, knjige, internet portali i sl.). Sadržaj s oznakom komercijalna dozvoljeno je koristiti za svu ostalu upotrebu uz mogućnost otkupa svih prava (javna korištenja, kartonska ambalaža, plakati, kalendari, razglednice, značke, kartice i sl.). Radi lakšeg snalaženja baza fotografija je podijeljena u tri segmenta: mjesta, hrana i ljudi. Također omogućava pretragu prema ključnim riječima te detaljnu pretragu prema parametrima koje odredi klijent.

"Naša želja je potaknuti sve koji se bave fotografijom da nam se jave jer je ovo najbrži i najjednostavniji način za provjeru kvalitete fotografskog rada", kažu u APS-u. "APS nudi uslugu arhiviranja, zaštitu autorskih prava i službu koja se brine za prodaju fotografija. S druge pak strane, kupcima fotografija omogućavamo jednostavan pristup i kupovinu uz sigurnu on-line naplatu. Osim fotografija na servisu, klijentima nudimo i mogućnost snimanja prema dogovoru".

Sponzorirani članak

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.