Postoje dvije verzije priče kako je došlo do ogromnog požara na Čiovu

Foto: Hina

VELIKI požar koji je jučer izbio na Čiovu je pod kontrolom, rečeno je danas Indexu iz HVZ-a. Situacija se smirila te od jutros nema potrebe za avionima. Izgorjelo je oko 450 hektara.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u izjavi novinarima u Opatiji potvrdio je da je uhićeno dvoje ljudi zbog požara koji je buknuo na Čiovu. Dvije osobe koje su osumnjičene i privedene, prema Božinovićevim riječima, stranci su koji u Hrvatskoj borave zbog posla.

Kako se naknadno neslužbeno doznalo, radi se o albanskim državljanima koji u Hrvatskoj borave legalno. Kako neslužbeno doznaje RTL, dvojica građevinskih radnika palili su vreće od cementa, koje su zatim ostavili da gore i otišli na užinu. Večernji, pak, navodi drugi razlog izbijanja požara. Kako pišu, radnici su neoprezno rukovali aparatom za varenje na otvorenom terenu.

@apartmani_kraljevic

Sami početak ove strave i užasa.......

♬ Suspenso - Criptofonio

Vjetar danas ide na ruku vatrogascima

Da je stanje stabilno, potvrdio je i pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Joško Granić. "Vatrogasci uz pomoć zračnih snaga saniraju rubne dijelove požara", kazao je.

"Imali smo tijekom dana neka aktiviranja požarišta, ali uz pomoć zračnih snaga sada je stanje povoljno", dodao je.

Otkrio je da im vjetar za sada ide na ruku te da očekuju njegovo slabljenje. No, glavobolje vatrogascima sada zadaje činjenica da je pukla glavna vodovodna cijev od Splita prema Trogiru.

"Spremni smo na to, imamo na raspolaganju dvije autocisterne. Vatrogasni sustav za gašenje požara bit će opskrbljen vodom koliko god to bude potrebno", dodao je. U spomenutim se tankerima može nalaziti oko 30.000 litara vode, a Granić uvjetava da vatrogasci ni u jednom trenutku neće ostati bez nje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.