Potvrđeno 35 godina zatvora čovjeku koji je brutalno ubio bivšu u trgovini u Splitu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Zbog teškog ubojstva bivše partnerice Vesne Perišić u trgovačkom centru Lidl u Splitu, Željko Đekić zvani Lika pravomoćno je osuđen na 35 godina zatvora.

Vrhovni sud je odbio žalbu obrane te potvrdio odluku Visokog kaznenog suda koji je nepravomoćnu kaznu od 38 godina smanjio za tri godine, piše Dalmatinski portal.

Ženu izbo 20 puta u 16 sekundi

Đekić je bivšu partnericu ubio krajem studenog 2021. na njezinom radnom mjestu u Lidlu u Poljičkoj ulici. Izbo ju je nožem 20 puta u 16 sekundi.

Bivšu partnericu je ubio nakon što ju je godinama zlostavljao, a žrtva je pritom trpjela velike bolove i strah. Đekić je godinama partnericu iskorištavao i prijetio joj stavljajući joj nož pod grlo.

Đekić se nije pomirio s tim da je Perišić sa sinom napustila njihovo zajedničko kućanstvo i otišla k svojoj obitelji u Dugopolje.

Sudac: Opravdavanje ste tražili u svemu, osim u sebi

"Isticali ste kako ste imali težak život, kako vam je brat ubijen, a sada ste ostavili sina bez majke, a i vas jer ćete biti u zatvoru. Nema opravdanja, vaše kajanje i žaljenje bili su reda radi. Plakali ste nad svojom sudbinom. Opravdanje ste tražili u svemu, osim u sebi", rekao je sudac Dinko Mešin na objavi nepravomoćne presude, piše Dalmatinski portal.

U žalbi Vrhovnom sudu Đekić se pojadao na ponašanje žrtve i njezine obitelji. No, njegovi argumenti nisu prošli jer je Vrhovni sud zaključio kako je ostvario dva obilježja teškog ubojstva, piše Dalmatinski portal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.