Poznanik poginulih pomoraca: Stari usr*ni trajekt. Potresen sam, bili su mi kolege

Foto: Index

U MALOM Lošinju dogodila se nesreća na trajektu Lastovo. Policija javlja da su poginula tri Jadrolinijina mornara, a jedan je teško ozlijeđen. Teška nesreća se dogodila oko 15:30 u trajektnom pristaništu u Malome Lošinju kad je pala ulazna rampa trajekta te prikliještila mornare Jadrolinije.

>> IZ MINUTE U MINUTU

Poginula su trojica pomoraca Jadrolinije, vođa stroja i dva kormilara. Teško je ozlijeđen prvi časnik palube, kojeg su vatrogasci spašavali iz mora.

Poznanik poginulih za Index: Jako sam potresen. To su bili moji kolege

Mještani Malog Lošinja koji su se katamaranom vraćali sa Silbe jako su, kažu, užasnuti ovom tragedijom. S nevjericom su gledali prema trajektu Lastovo dok su uplovljavali u luku. "Jako sam potresena. Često smo ovim trajektom išli na Silbu. Ovo je strašna tragedija", rekla je Indexu jedna od mještanki s katamarana. "U šoku smo svi", komentirala je druga žena.

Ispred trajekta Lastovo naišli smo na muškarca koji nam je kazao da u luci ima brod na kojemu je bio za vrijeme nesreće. Čovjek je bio u suzama. 

Kaže da je i sam pomorac te da je dvojicu poginulih poznavao iz viđenja. "Stari usrani trajekt. Neka kupe nove pa do ovakvih situacija neće dolaziti. Jako sam potresen. To su bili moji kolege", kazao nam je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.