Prag zabranio noćne turističke obilaske barova. "Ne želimo one koji se dolaze napiti"

Foto: Shutterstock

Prag je zabranio obilaske barova koje organiziraju turističke tvrtke, u pokušaju suzbijanja buke koju stvaraju pijani turisti, prenosi Politico.

Zabrana, koju su donijeli gradski zastupnici, znači da večernji obilasci barova i pubova u kojima turističke grupe obilaze lokale više neće biti mogući između 22 sata i 6 sati ujutro, prema češkim medijima.

"Želimo kulturne i bogate goste"

U gradskom prijedlogu navodi se da "nerazumna konzumacija alkohola i ponašanje povezano s obilaskom pubova može stvoriti dojam nedostatka kulture u zajednici, smanjiti osjećaj sigurnosti i imati negativan utjecaj na percepciju grada od strane turista, potencijalnih investitora i samih građana".

Zamjenik gradonačelnika Praga, Zdeněk Hřib, izjavio je novinarima da "noću neće biti moguće organizirati obilaske s vodičem", dok je njegov kolega, također zamjenik gradonačelnika Jiří Pospíšil, rekao da grad "traži kulturnije i bogatije turiste, a ne one koji dolaze samo nakratko da se napiju".

Stanovnici središta Praga već dugo se žale na buku i nesigurnost zbog masovnog turizma. Ulice su prepune pubova i pivnica u zemlji koja bilježi najveću potrošnju piva po glavi stanovnika u svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.