Pravobraniteljica o problematičnom đaku: Slučaj pratimo od prošle godine

Screenshot: NovaTV

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević organizirala je sastanak roditelja, školskog osoblja, predstavnika grada i ministarstva vezano za slučaj problematičnog đaka u zagrebačkoj školi, a roditelji su odlučili vratiti djecu na nastavu. Dala je intervju za NovuTV.

Nije otkrila što je točno dogovoreno na sastanku. No, poručila je da je sastanak bio konstruktivan.

Rekla je da je odavno uključena u taj slučaj.

"U praćenje slučaja smo uključeni od 2023. godine"

"U praćenje slučaja ured je uključen od studenog 2023., aktivno smo uključeni već u siječnju, održali smo i različite sastanke s brojnim dionicima u ovom sustavu pa i s roditeljima učenika iz bivše osnovne škole tako da smo davali već neke svoje smjernice i preporuke kako postupiti u konkretnoj situaciji", rekla je pravobraniteljica.

Rekla je da joj je žao što svo ovo vrijeme nije bilo napretka na bolje. 

"Trebamo se koncentrirati na normalizaciju stanja"

"Nije bilo adekvatnog odgovora, ali je zato bilo bježanja od nasilja, a nitko nije odgovarao za njega niti snosio odgovornost za to. Postojala su samo nesretna djeca, zabrinuti roditelji i nedovoljno aktivni stručnjaci", rekla je.

Na pitanje treba li sada netko odgovarati i snositi posljedice, pravobraniteljica je rekla:

"Ono na što bih se ja sada koncentrirala je normalizacija stanja, da pokušamo odmah i sada struka pronaći odgovarajuće rješenje za oblik obrazovanja učenika i za stvaranje atmosfere, sigurne i poticajne atmosfere i okruženja u dotičnom razredu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.