Pregovori u Boeingu prekinuti. Sindikat traži povišicu od 40%, štrajk se nastavlja

Foto: EPA

Pregovori o plaćama u Boeingu prekinuti su jer nije postignut napredak koji bi okončao štrajk, izvijestio je sindikat. Sindikat je kasno sinoć priopćio da su pregovori o plaćanju s Boeingom prekinuti i da trenutačno nema planiranih datuma za njihov nastavak.

"Ostajemo otvoreni za razgovore s tvrtkom, bilo izravne ili posredovane", priopćio je sindikatu objavi na X-u. Boeing je pak objavio kako "ostaje predan ponovnom postavljanju odnosa sa zaposlenicima i želi postići dogovor što je prije moguće te je spreman za nastavak pregovora "u bilo kojem trenutku."

Sindikat traži povećanje plaća od 40 posto

Više od 32.000 radnika Boeinga u području Seattlea i Portlanda napustilo je posao 13. rujna, u prvom štrajku od 2008. godine, zaustavivši proizvodnju aviona uključujući Boeingov najprodavaniji 737 MAX. Sindikat traži povećanje plaća od 40 posto i vraćanje mirovine s definiranim primanjima koja je oduzeta prije deset godina.

Mirovinski plan s definiranim primanjima je vrsta mirovinskog plana u kojem se poslodavac obvezuje na određenu isplatu mirovine, paušalni iznos ili njihovu kombinaciju pri odlasku u mirovinu, što ovisi o povijesti primanja zaposlenika, radnom stažu i dobi.

Boeing je u ponedjeljak dao poboljšanu ponudu radnicima u štrajku koju je opisao kao svoju "najbolju i konačnu", a riječ je o povišici od 30 posto tijekom četiri godine i vraćanju dodatka na učinak. Sindikat je odgovorio kako je anketa među članstvom pokazala da to nije dovoljno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.