Preminuo mladić (22) koji je ozlijeđen u prometnoj kod Koprivnice prije deset dana

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Karlo Šmit (22), mladić iz Dinjevaca kod Pitomače, koji je teško stradao u prometnoj nesreći prije deset dana na cesti između Molvi i Virja, preminuo je u koprivničkoj bolnici, piše Podravski list.

Mladić se sa susjedom i njegovom djevojkom vraćao s proslave Velike Gospe u Molvama. Njegov susjed izgubio je kontrolu nad autom i sletio s ceste u odvodni kanal. Karlo je preminuo od zadobivenih ozljeda, njegov susjed i djevojka lakše su ozlijeđeni.

Vozač nakon nesreće uhićen

"Dana 16. kolovoza u 3:50 na cesti Molve-Virje 23-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom virovitičke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1.78 promila.

Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 22-godišnji putnik je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su vozač i putnica (23) lakše ozlijeđeni. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je uhićen, a nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku", priopćila je nakon nesreće Policijska uprava koprivničko-križevačka.

"Nadali smo se da će dobiti bitku za život"

"Karlo inače nije izlazio sa susjedom i na Veliku Gospu je htio ići u Molve, a nas nije bilo pa je otišao s njim i njegovom djevojkom. Ostali smo šokirani kad smo čuli što se dogodilo, a duboko u sebi smo se nadali da će dobiti bitku za život i da će biti sve isto kao prije kobnog petka. Iako prognoze liječnika nisu bile optimistične, mi smo živjeli u nadi da mu to nije bio posljednji izlazak", ispričali su za Podravski list prijatelji preminulog mladića.

Rekli su i da se spremao na odlazak u Njemačku, gdje je trebao raditi. "Još uvijek se nadamo da će se odnekud pojaviti i da će biti sve isto kao i prije Velike Gospe. Teško je riječima opisati bol i prazninu koja ostaje, pogotovo u njegovoj obitelji", rekli su prijatelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.