Preživio je grčki pakao: "Nikad prije nisam vidio ništa slično"

Foto: EPA

NAJMANJE 60 osoba poginulo je u šumskim požarima koji haraju istočnom okolicom Atene, priopćio je gradonačelnik Rafine Evangelos Bournous za Skai TV. Strahuje se da bi broj žrtava mogao rasti.

>> Više od 60 mrtvih u požarima u Grčkoj, među njima i beba

>> Hrvatska spremna poslati kanadere u pomoć Grčkoj

Apokaliptične scene požara iz Grčke

Ispovijest preživjelog muškarca

Nikos Stavrinidis spašen je zahvaljujući ribarskom brodu. On je u borbi za život skočio u more, gdje je nakon dva sata naišla egipatska posada, piše SkyNews.

"Vatra se pojavila vrlo brzo, vjetar je bio neopisiv, nevjerojatan. Nikad prije nisam vidio ništa slično. Pali smo u more i pokušali se udaljiti od dima, ali kako smo išli dalje, bilo je puno vjetra i struja nas je počela odvoditi dalje od obale. Nismo uspjeli vidjeti ni gdje se nalazimo", rekao je Stavrinidis.

Pogledajte zračne snimke: Požari gutaju Grčku

U razgovoru za agenciju Associated Press dodao je da nisu preživjeli svi s kojima je bio na brodu.

"Ono što me uznemiruje i što ću nositi u srcu je užasan osjećaj kad vidite osobu koja se utapa pokraj vas, a ne možete joj pomoći", završio je Stavrinidis. 

Jaki vjetrovi vatrogascima su dodatno otežali borbu s požarima, a uvjeti na moru sve su opasniji, piše britanski Sky News. Nebo iznad Atene postalo je narančasto, a grčki ministar unutarnjih poslova Panos Skurletis opisao je požare kao "biblijsku katastrofu s ljudskim gubicima". Premijer Alexis Tsipras priopćio je da su sve "snage za hitne slučajeve mobilizirane".

U Grčkoj bijesne požari

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.