Prijatelja tukao do smrti, prijeti mu od 3 do 15 godina zatvora. Iznio je obranu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

MLADIĆ M.K., koji je nasmrt pretukao mladog vojnika Jakova Bočkaja (21), ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Odvjetnica osumnjičenog kazala je da je iznio obranu. Bit će doveden kod suca istrage koji će odlučiti o istražnom zatvoru.

"O okolnostima događaja ne mogu ništa reći. Daljnji tijek postupka ovisi o odluci državnog odvjetnika", rekla je odvjetnica Anita Pezer za Danas.hr. Dodala je kako je njezin klijent "u stanju šoka". 

Nakon višesatnog ispitivanja i sastavljanja zapisnika zamjenik županijske državne odvjetnice dao je izjavu za medije. Kaže da je osumnjičeni iznio obranu i da se nije branio šutnjom. "Ja sam ga osobno ispitao u svojstvu okrivljenika. Dao je obranu i nije se branio šutnjom. Sucu istrage je predložen istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke", rekao je Egon Ljubičić.

 

Jakov Bočkaj preminuo je jutros oko 9:20 u požeškoj bolnici od posljedica premlaćivanja. Napadač i žrtva bili su prijatelji i navodno su te noći bili zajedno u izlasku.

Nije prijavljen za ubojstvo. Prijeti mu od 3 do 15 godina zatvora

Požeško-slavonska policija osumnjičila je 20-godišnjaka da je u ranim satima u subotu na parkiralištu teško ozlijedio vojnika. Terete ga da je u subotu oko 2:15 u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave.

"Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju u jutarnjim satima umro od posljedica ozljeda", izvijestila je policija.

Napadač nije prijavljen za ubojstvo, već za kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti. Prijeti mu od 3 do 15 godina zatvora.

Mladi vojnik i napadač bili su prijatelji, igrali su nogomet zajedno. "Bili su nerazdvojni"

Portal Požega.eu objavio je kako su dvojica mladića bili dugogodišnji prijatelji koji su praktički odrasli zajedno i da su te noći bili u zajedničkom izlasku. O motivima premlaćivanja još se uvijek ne zna ništa.

"Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili", u nevjerici za portal prepričavaju mještani. M.K. i pretučeni Jakov dijelili su i travnjak nogometnog kluba za koji su obojica igrali, trenirali i odlazili na utakmice.

Prijatelji pretučenog mladića iz osnovne i srednje škole, sumještani i suigrači iz nogometnog kluba su u šoku. Kazali su da je bio jako dobar dečko. Požega.eu objavio je i da je Jakov ostao u Hrvatskoj vojsci, dok su ostali članovi obitelji otišli raditi u Njemačku. Nakon vijesti o premlaćivanju svog sina roditelji su se vratili u Hrvatsku. 

Povodom smrti mladog vojnika oglasili su se ministar obrane i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj, te izrazili sućut obitelji i prijateljima.

MORH je ranije objavio kako je na parkirališnom prostoru Trga Svetog Trojstva oko 2:25 u noći 15. travnja 2023. godine mladić pronađen u besvjesnom stanju. Naveli su i kako je tijekom događaja pripadnik HV-a bio izvan službe.

Napadač pred policijom glumio da je samo prolaznik, pravio se da želi pomoći

Podsjetimo, kako je javio Dnevnik Nove TV, brutalan napad su snimile nadzorne kamere. Radilo se, kako navode, o brutalnom cipelarenju, odnosno o višestrukim i snažnim udarcima nogom u glavu mladog vojnika, koji je u jednom trenutku ostao bez svijesti. 

Nakon toga se napadač udaljio s tog mjesta, a vojnik je ostao ležati.

Nova TV doznaje i kako je policija nedaleko od mjesta napada zatekla 20-godišnjeg osumnjičenika, koji se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći. 

Vojnik je u bolnicu u Požegi dovezen u jako teškom stanju te se ondje morala obaviti i reanimacija. Bila je riječ o ozljedama glave, unutarnjem krvarenju, ali i ozljedama drugih dijelova tijela koje su dodatno otežavale liječenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.