Zagrepčanin prijetio Albancu, ide u zatvor: "Šiptarčino, ja sam BBB, ubit ću te"

Ilustracija: Shutterstock

43-godišnji B. V. osuđen je na 10 mjeseci zatvora zbog prijetnje počinjene iz mržnje.

Njega se optužnicom teretilo da je 10. veljače ove godine u 12:50 na Trgu bana Jelačića 15 prvo urinirao u dvorištu na toj adresi, zbog čega mu je prišao suvlasnik obližnje biljne ljekarne A. K. te ga upitao što radi.

Prijetio mu smrću i vrijeđao ga

"Pišam i pišat ću gdje hoću, ovo je moj grad", odgovorio je B. V., nakon čega ga je A. K. upozorio da su u blizini hotel Dubrovnik, Gradska kavana i javni toalet. Nakon toga mu je B. V., navodi se u optužnici, svjestan da je A. K. Albanac, zbog netrpeljivosti prema Albancima počeo vikati: 

"Kaj ti hoćeš? Dotepenci! Dobro znam koji si! Odi u Kosovo, Albaniju, Šipac smrdljivi! Govno šiptarsko, jebat ću ti mater šiptarsku! Ubit ću te Šiptaru, ja sam BBB i sad ćeš imati sve BBB-e iza sebe koji će te naći i ubiti smrdljiva Šiptarčino!"

Nakon hrpe uvreda A. K. je uzeo mobitel kako bi nazvao policiju, ali je B. V. krenuo prema njemu. Nakon što je iz ljekarne izašla jedna žena, B. V. joj je u više navrata rekao da je "albanska kurva" te je nastavio prijetiti A. K. Ponovno ga je vrijeđao te govorio da je "smrdljivi šiptar" i prijetio da će ga ubiti.

Na sudu se pokajao

Optuženom su priznanje, kajanje, isprika i činjenica da je bio alkoholiziran bile olakotne okolnosti. Sud je otegotnim ocijenio to što je B. V. višestruko osuđivan i zbog djela s elementima nasilja.

"Kriv sam za to za što me teretite i zbog toga se kajem. To što sam počinio, splet je glupih okolnosti koje su se dogodile i moje potpuno nepotrebne reakcije na te okolnosti.

Tog sam dana bio pod utjecajem alkohola, a 14. lipnja 2023. sam izašao iz zatvora, nakon što sam izdržao kaznu. Nakon izlaska iz zatvora pa do ovog događaja, uredno sam živio, nisam ulazio u nikakve sukobe, radio sam, nisam konzumirao alkohol i droge.... Nastojao sam svoj život dovesti u red. 

Često sam u kontaktu s ljudima druge nacionalnosti koji se bave folklorom, a i sada sam u zatvoru s dva Albanca. Ispričavam se još jednom zbog onog što sam napravio", rekao je B. V. na sudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.