Prijetio riječkom odvjetniku porukama: 'Je**t ću te ovom nogom u gipsu"

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv Darija Radanovića (31) iz Medulina tereteći ga za prijetnje, da je odvjetniku, koji ga u sudskom procesu zbog droge zastupa kao branitelj po službenoj dužnosti, slao SMS poruke uvredljivog i uznemirujućeg sadržaja, javlja Novi list.

Radanović je optužen da je 18. lipnja ove godine odvjetniku poslao više SMS-ova.

"Pozdravit ću te ja, smeće jedno prevarantsko. Govno jedno, da si me odmah nazvao jer ću te prijavit’, bez moje dozvole ćeš ti nekome pisat’ zadužnice, j... ću te ovom nogom u gipsu", pisao mu je.

Radanović se tereti da se njegovo posljednje obraćanje odvjetniku dogodilo 4. rujna, kada mu je uputio dvije SMS poruke. "Potpisat ću ti se po glavi i ovjerit’ kod bilježnika, smeće cigansko", glasila je jedna poruka.

Riječki odvjetnik je slučaj prijavio policiji i podnio prijavu, pokrenuto je kriminalističko istraživanje što je rezultiralo uhićenjem Medulinca. Nakon okončane policijske istrage Radanović je bio priveden na ispitivanje u tužiteljstvo, gdje je načelno priznao ono što je učinio, navodeći da je bio revoltiran postupanjem odvjetnika.

Već osuđivan

Prema njegovom viđenju stvari, odvjetnik je u njegovo ime, bez njegovog ovlaštenja, potpisao bjanko zadužnice "nekom ciganu", kako je napisao, pa je ustvrdio i da ima namjeru kazneno prijaviti odvjetnika za prijevaru i nezakonito zastupanje.

Tužiteljstvo u svojoj optužnici predlaže da se Radanoviću produži istražni zatvor, u kojem se nalazi 20-ak dana, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Medulinac Radanović je dosad u dva navrata osuđivan zbog zlouporabe droga i teške krađe, a trenutno je jedan od optuženih u sudskom procesu 22 okrivljenih koje optužnica riječkog USKOK-a tereti da su zaradili najmanje milijun i 700 tisuća kuna deliktima povezanim s prodajom droge.

Također, povezuje ga se sa švercom ljudima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.