Princip Borovcu nakon predaje: Kruno oprosti, nisam htio pogoditi baku i dijete

KRUNOSLAV BOROVEC, glasnogovornik policije i susjed Milana Principa, prva je osoba kojoj se pomahnitali Milan Princip ispričao za ranjavanje starice i njezine unuke.

"Kruno, oprosti, žao mi je, nisam htio pogoditi baku i dijete", kazao mu je Princip nakon gotovo trosatne sinoćnje drame u Ribničkoj 33 u Gornjoj Bistri, kod Zaprešića, piše Jutarnji list.

Ubojica je oko 22.40 sati izašao iz kuće i predao se policiji, nakon što ga sam Borovec pozvao da to učini. "Milane. Kruno je. Ostavi pušku i spusti se!", ispričao je Jutarnjem Borovec te dodao kako su Principa nakon tog uhitili pripadnici specijalne policije.

Motiv napada imovinski odnosi

Motiv Principovog napada bili su imovinski problemi sa susjedima, koji nisu u policijskoj nadležnosti, no policija je svejedno u nekoliko navrata bila obaviještena o netrpeljivostima između njih. Jučer oko 19.30 sati u Principu je očito nešto puklo te je on odlučio kako će ubiti susjeda, no kad je zapucao prema njegovoj kući, umjesto njega pogodio je staricu i njezinu 12-godišnju unuku.

Nakon toga, vidjevši što je učinio, dozvolio je Hitnoj pomoći da ranjenu staricu i unuku prevezu u bolnicu. Princip se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u PP Zaprešić, a tijekom današnjeg dana biti će izveden pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

K.S.
Foto: Boris Kovačev/DamirKrajac/CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.