Pripreme za suđenje stoljeća: Josefa Fritzla u zatvoru ošišao jedan od zatvorenika

JOSEF FRITZL se ošišao! U austrijskom medijskom prostoru, koji se detaljno priprema za suđenje stoljeća, koje počinje u ponedjeljak, danas je to jedna od udarnih vijesti. Osiguranje oko "austrijskog monstruma" koji je godinama držao svoju kćer zatočenu u podrumu, silovao je i napravio joj sedmero djece, toliko je jako, da mu čak ni frizera nisu doveli izvana, već je ta zadaća povjerena jednom od zatvorenika koji je u vanjskom svijetu bio, pogađate, brijač.

"Možete zamisliti kako bi on danas izgledao da mu nismo osigurali šišanje", kazao je upravitelj zatvora Sankt Polten, Gunther Morwald, austrijskim novinarima. No, Morwald objašnjava kako Fritzlu, koji je optužen za ubojstvo, zlostavljanje, silovanje, incest i porobljavanje nisu mogli omogućiti nikakav kontakt s "normalnim" osobama pa je tako zadaća da ga ošiša pripala jednom od zatvorenika.

"Imali smo sreće što među zatvorenicima imamo brijača. U slučaju Josefa Fritzla, moramo stalno paziti da održimo maksimalnu razinu osiguranja, pa tako i sada kad je poslan na šišanje", kaže upravitelj zatvora, ali ipak dodaje da Fritzl nema nikakav "poseban tretman" s obzirom na ostale zatvorenike, što uključuje i prehranu. U nedjelju će tako svi "gosti" zatvora Sankt Polten ručati kotlet, rižu i salatu od kukumara, zaključuje Morwald.

J.C.
Foto: The Sun

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.