Privredna komora na strani Mitrovića: Podržavamo bojkot hrvatskih proizvoda

PRIVREDNA komora Beograda, stala je na stranu vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića, a u priopćenju povodom najave o zabrani reklamiranja hrvatskih proizvoda na televizijama u kojima je Mitrović vlasnik, stoji kako podržavaju embargo. 

Podsjetimo kako je ovaj srpski medijski mogul ostao bez jahte zbog kršenja hrvatskih carinskih propisa i međunarodne konvencije o privremenom uvozu, a do problema je došlo kada je jahta ušla iz Crne Gore u hrvatsko more, a na jahti koja je u vlasništvu tvrtke s Gibraltara El Bosco, u kojoj je Mitrović većinski vlasnik, bio je skiper zaposlen u hrvatskoj firmi, što po hrvatskoj zakonu ne smije: na jahti u stranom vlasništvu ne smije član posade biti zaposlenik hrvatske firme. Carina je nedavno objavila da prodaje oduzetu jahtu.

Privredna komora Beograda objavila je kakoje vlasnik televizije Pink Željko Mitrović dobio podršku
gotovo svih privrednika Srbije zbog odluke da bojkotira hrvatsku glazbu i filmove, kao i da na svojim kanalima ukine reklamiranje turizma u Hrvatskoj.

"Željko Mitrović je poduzetnik godine, njemu je u Hrvatskoj napravljena osobna nepravda! Ni jedan Hrvat nikada nije doživio nešto slično kod nas, kao što je Mitrović doživio U Hrvatskoj", rekao je predsjednik Privredne komore Beograd, Milan Janković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.