Procurio iskaz brata osumnjičenog za ubojstvo Danke. "Rekao je da je dijete u vreći"

Foto: PIXSELL

Dalibor Dragijević, brat Dejana Dragijevića, jednog od dvojice optuženih za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić 26. ožujka u Banjskom Polju, nakon uhićenja dao je iskaz u Policijskoj upravi u Boru, a u tužiteljstvu nije saslušan jer je preminuo tijekom policijskog zadržavanja. 

U optužnici za ubojstvo Danke Ilić, do koje je došao Telegraf.rs, nalazi se i iskaz Dalibora Dragijevića iz policije u kojem je optužio brata da je ubio dijete.

On je saslušan 6. travnja i rekao je da je njegov brat Dejan Dragijević 26. ožujka bio na poslu u Vodovodu, gdje je radio u prvoj smjeni od 7 do 15 sati, a da je tog dana kući došao u 15:30.

"Bio je uznemiren, primijetio sam promjene u njegovom ponašanju"

"Primijetio sam promjene u njegovom ponašanju, bio je uznemiren. Nije mi rekao koji je razlog tome, a kasnije sam na televiziji čuo da je neko dijete nestalo u Banjskom Polju. Koliko se sjećam, 28. travnja nakon 16 sati, Dejan je svojim Peugeotom 3072 plave boje došao kući i tada sam u prtljažniku njegovog automobila vidio vreću bijele boje. Pitao sam ga što je u njoj, a on mi je rekao da se u njemu nalazi dijete.

Nije mi bilo dobro, pitao sam ga što to radi, kakvo je to dijete, a on mi je rekao da su dijete zgazili autom pa pokupili. Tada je tu bio i naš otac Radoslav Dragijević, on je također vidio vreću u gepeku", ispričao je Dragijević.

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

Kako stoji u iskazu, pitao je brata Dejana što će učiniti, a onda su se dogovorili da vreću s djetetom zajedno odnesu u napuštenu kuću na novom Zlotskom putu, da su tada otišli automobilom i ostavili vreću u prizemlju te kuće, tako što su je samo spustili na pod, a da su se nakon toga vratili kući.

"Brat mi je rekao da je uzeo vreću s tijelom djeteta"

"Ne sjećam se koji je dan bio, ali znam da je bilo prije nego što je moj brat Dejan uhićen. Brat mi je rekao da je uzeo vreću s tijelom djeteta iz kuće gdje smo ga ostavili i svojim autom te da ga je prevezao i zakopao negdje u blizini Brestovačkog mosta", zaključio je Dragijević.

Inače, optužnica koja je podignuta za ubojstvo Danke Ilić još nije potvrđena, te postoji mogućnost da je sud vrati na dopunjavanje.

Dalibor Dragijević je umro od posljedica premlaćivanja u policijskoj postaji

Podsjetimo, Dragijević i Janković, radnici komunalnog poduzeća, uhićeni su 4. travnja, a Dejanov otac i brat, Radoslav i Dalibor Dragijević dva dana kasnije zbog pomaganja u skrivanju tijela djevojčice. 

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

Dan kasnije, 7. travnja, Dalibor Dragijević umro je u policijskoj postaji u Boru. Portal Radar otkrio je da je Dragijević preminuo od posljedica premlaćivanja, a ne prirodnom smrću kako je priopćio MUP. Dvojica osumnjičenih prvo su priznala ubojstvo, a kasnije su promijenili iskaze te poručili da je policija od njih iznudila priznanja.

Tijelo Danke Ilić do danas nije pronađeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.