Prodaje se jedini hotel na Mljetu

Hotelska grupacija ALH (Adriatic Luxury Hotels-Jadranski luksuzni hoteli) objavila je prodaju hotela Odiseja, jedinog hotela na otoku Mljetu, za što zainteresirani investitori pisma namjere mogu slati do 18. lipnja konzultantskoj kući Colliers Hrvatska, doznaje se iz Colliersa.

Colliers Hrvatska je posrednik u tom procesu prodaje, pri čemu ne iznosi cijenu koja se traži za hotel Odisej niti druge detalje ponude, ali napominje da bi, s obzirom na prirodu i ljepote otoka Mljeta bilo poželjno buduće repozicioniranje hotela ka višoj kategoriji i određenoj ekskluzivnosti ponude, tipa boutique hotela ili slično.

"Jedinstvena nekretnina smještena u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatskog nacionalnog parka na otoku Mljetu"

U pozivu investitorima navodi se da je ALH grupacija s luksuznim portfeljom hotela i vila u Dubrovniku, dok se za hotel Odisej ističe da je "jedinstvena nekretnina smještena u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatskog nacionalnog parka na otoku Mljetu."

Spominje se i njegova dobra povezanost s Dubrovnikom i zračnom lukom te da to, kao i pozicija Hrvatske, njenog turizma i rezultati, tu priliku za kupnju čini "vrlo atraktivnom za ulagače koji traže ulaganja u prekrasna hrvatska obalna područja."

Dodani su i podaci da je Hrvatska najbolje odredište u svijetu za nautički charter, da ju je u 2023. ukupno posjetilo 19.5 milijuna turista, koji su ostvarili 92 milijuna noćenja, te da je dio EU-a, Schengena, WTO-a, NATO-a i Eurozone.

Za hotel Odisej pišu da je izgrađen 1978. i danas je kategoriziran s tri zvjezdice. Obnavljan je 1996. i 2004., a danas na ukupnoj površini od više od 8.700 metara četvornih uz ostalo ima 155 soba, dva luksuzna apartmana, prostore za opuštanje, restoran, bar, dječji bazen i plažu, wellness centar i teretanu.

"Unatoč izazovima, hotel je pokazao stabilan rast u broju noćenja i stopi popunjenosti, postupno se vraćajući na razine prije 2019., što ga čini privlačnom investicijskom prilikom u cvatućem turističkom sektoru Hrvatske", navodi se u pozivu investitorima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.