Propala aplikacija za plaćanje u menzama, šef nedostupan. Student: Hoću novac natrag

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Zagrebački studenti više ne mogu koristiti mobilnu aplikaciju WeaPay za plaćanje obroka u menzi, a njihovi računi su zamrznuti jer je aplikacija otišla u stečaj.

"U aplikaciju se više uopće ne može ući. Prije se moglo, mi smo mogli točno vidjeti koliko nam je novca ostalo. Sad možeš upisati pin, prijava nije više moguća. Po meni, valjda to znači da taj novac možemo zaboraviti", izjavio je za Dnevnik Nove TV student Hrvoje Debeljak.

Dugovanja veća od 50.000 eura

Studentski centar potpisao je ugovor s aplikacijom prije dvije godine. Sva sredstva studenata direktno su se slijevala u WeaPay, koji je zatim novac prebacivao Studentskom centru. Međutim tijekom ljeta otkrivena su dugovanja veća od 50.000 eura.

"Utvrdili smo što je javno dostupno uvidom u sudski registar da je navedena tvrtka WeaPay podnijela zahtjev za stečaj. To nam je upalilo alarm, prekinuli smo mogućnost plaćanja WeaPayom, obavijestili naše studente da ne uplaćuju sredstva, da ne ostanu bez njih", rekao je Mario Župan, zamjenik ravnatelja Studentskog centra.

Studenti žele novac nazad, direktor firme nedostupan

Mnogi studenti su razočarani i nezadovoljni. "Htio bih dobiti taj novac natrag, pogotovo ako je ostao neki znatniji iznos, sigurno bih htio taj novac dobiti nazad, mislim da je to nepošteno", komentirao je student Ivan Vidović za Dnevnik Nove TV.

Na upite medija i oštećenih studenata iz WeaPaya ne odgovaraju, a ni direktor, koji je pokrenuo stečajni postupak, nije dostupan. Iz Studentskog centra ističu da je redovito sudjelovao na sastancima, no sada se ne javlja.

Student: Problem je što sada ne mogu vratiti novac

Uvođenjem beskontaktnog plaćanja aplikacija je olakšala plaćanje u menzama i smanjila gužve. "Skenirala bi mi kod preko mobitela i skinula bi novac i to je to, samo eto jedini problem je što ga sada ne mogu vratiti", kazao je student Mate Omezić.

"Sreća u nesreći je to što nisu veliki iznosi kod studenata, nesreća je što je puno studenata zahvaćeno time. Student ako je uplatio sedam, osam, 10 eura, on je faktički imao tjedan dana sredstava za konzumaciju", kaže Župan za Dnevnik Nove TV.

Do daljnjega, obroci će se plaćati isključivo gotovinom ili karticom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.