Propala Štimčeva Sport Tip kladionica?

VRATA poslovnica Sport Tip kladionice jučer su bila zatvorena, kako je pisalo na vratima, zbog uskrsnih blagdana. Kladionica u vlasništvu Igora Štimca već dvije godine posluje s gubitkom, a ovih dana poreznici su sjeli na račun zbog neplaćenih doprinosa.

Poslovnice Štimčeve kladionice su jedine koje neće raditi tijekom uskrsnih blagdana, što je potaknulo sumnje da je ipak riječ o zatvaranju i gašenju jedne od prvih kladionica u Hrvatskoj.

Brat Igora Štimca Damir Štimac, koji kladionicu vodi otkako je bivši reprezentativac ušao u UO Hajduka, za Jutarnji list je rekao da nema govora o gašenju kladionice, te je otkrio da vodi pregovore o prodaji Sport Tipa.

Vrata poslovnica kladionice bit će zatvorena tijekom blagdana, kako je objasnio D. Štimac, jer ovih dana, kada nema previše događanja, u pravilu se posluje s gubitkom. U Sport Tipu tvrde da nije riječ o novoj dramatičnoj krizi u poslovanju, već se radi o dobro im poznatoj situaciji s kojom se nose poslijednje dvije godine.

U ovoj poziciji, objašnjavaju, našli su se zbog nepovoljnih poreznih zakona te nelojalne konkurencije Hrvatske lutrije. Povlačenje iz kladioničarskog posla dijelom je uzrokovano i insinuacijama oko rezultata nekih Hajdukovih utakmica, pa, kako kaže vlasnik, žele otkloniti sve sumnje s nezakonitih radnji.

Kako već dvije godine posluju s gubitkom, 2004. je također završila s gubitkom, obitelj Štimac već dulje vrijeme razmišlja o prodaji kladionice.

Završni pregovori s potencijalnim kupcima su u tijeku te se D. Štimac nada da će uskoro biti uspješno završeni. Potvrdio je da je Porezna uprava sjela na račun zbog određenih dugovanja na ime neplaćenih doprinosa, ali tvrdi da su razlog zatvaranja poslovnica "tehnički problemi sa softwerom“, a ne blokada.

Igor Štimac je u biznis krenuo 2000. godine s prijateljima i nekadašnjim suigračima iz reprezentacije, tako da su danas dioničari Sport Tipa Goran Ivanišević, Davor Šuker i Joško Jeličić, dok je Aljoša Asanović zbog neslaganja sa Štimcem izišao iz posla.

U 100 poslovnica Sport Tip kladionice u cijeloj Hrvatskoj zaposleno je 200 djelatnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.