Propovjednik iz SAD-a traži donacije za mlažnjak: "Da je Isus živ, ne bi putovao na magarcu"

Screenshot, Video: YouTube

Televizijski propovjednik iz Louisiane, Jesse Duplantis, zatražio je od svojih sljedbenika donaciju kako bi financirao privatni avion u vrijednosti od 54 milijuna dolara.

Ali to nije sve. Taj avion, ako za njega prikupi sredstva, bit će mu četvrti privatni avion u posljednje 24 godine. 

Već ima tri mlažnjaka

Propovjednik Jesse koji ima 68 godina svojoj pastvi se s ovom molbom obratio putem petominutnog videa koji je objavio prošlog tjedna. 

U videu, propovjednik je objasnio kako, iako ima već tri aviona koja su plaćena u gotovini pristigloj od donacija, treba još jedan avion.

Konkretno, treba mu Dassault Falcon 7X, koji se inače naziva standardom među poslovnim avionima 21. stoljeća. 

Rekao je kako mu je avion potreban kako se ne bi morao zaustavljati, odnosno sletjeti po gorivo tijekom svojih misija, a rekao je i kako mu je Bog rekao da kupi taj avion. 

"Znate da sam imao tri različita aviona u svojem životu i da sam ih koristio i istrošio ih u ime Gospodina, Isusa Krista. Neki vjeruju da propovjednici ne bi trebali imati mlažnjake. Ali ja stvarno vjerujem da propovjednici svakom prilikom moraju moći otići i širiti Riječ svijetu", rekao je Duplantis u svojem videu u kojem traži donacije za mlažnjak. 

"Da je Isus živ ne bi putovao na magarcu"

Osim toga, rekao je i kako mu je Bog rekao da "vjeruje" u avion te kako bi i ostali trebali, a to je pojasnio sljedećim riječima. "Da je Isus još živ, ne bi putovao na magarcu", ustvrdio je.

"Bio bi u avionu i propovijedao svoju riječ širom svijeta. Dopustite mi samo da kažem još ovo, uzdamo se u Boga za novi Falcon 7X, tako da možemo ići bilo gdje u svijet bez stajanja", rekao je.

Dodao je i kako se ljudi vjerojatno pitaju: "Bože, ne može li ići u ovome?", aludirajući na prethodne avione koje ima.

"Da, ali ne mogu bez stajanja", rekao je. 

"Ako mogu ići bez stajanja, mogu putovati puno jeftinije jer imam svoje gorivo. A to je blagoslov gospodnji", poručio je i zaključio da s jednim avionom koji ima mora stati i platiti visoke cijene goriva. 

Vožnja komercijalnom linijom je "vožnja u velikoj kapsuli s hrpom demona"

Duplantis nije jedini koji vjeruje da Bog želi da širi riječ njegovu putujući u luksuznim avionima širom svijeta. On i njegov kolega Kenneth Copeland su i ranije branili svoje korištenje aviona. 

Copeland je 2016. rekao čak i kako je let u komercijalnim linijama "vožnja u velikoj kapsuli s hrpom demona". Copeland je kupio avion u vrijednosti 34 milijuna dolara ranije ove godine s novcem svoje kongregacije i proslavio ga videom u kojem im se obratio.

"Vidite li ovo? Nadam se da vidite. Vi ste ovo kupili. Vi i Isus", rekao je. 

Nakon što je Duplantis podijelio video u kojemu traži nove donacije za novi avion, brojni su ga prozvali prevarantom i propovjednikom prosperiteta. 

Kako javlja Daily Mail, još uvijek nije poznato je li mu netko uplatio novac za još jedan avion, a iako su ga za taj komentar pokušali kontaktirati nije bio dostupan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.