Protivnici zdravstvene reforme pozivaju na ubojstvo Obame: Tko ga ima na nišanu, neka ga ubije

AMERIČKE tajne službe istražuju dva korisnika Twittera koji su, očito isprovocirani Obaminom zdravstvenom reformom koju je Kongres jučer izglasao, na toj društvenoj mreži pozvali na ubojstvo američkog predsjednika Baracka Obame.

"ATENTAT! Amerika je preživjela atentat na Lincolna i Kennedyja. Preživjet ćemo i metak u glavi Baracka Obame", napisao je korisnik Twittera pod imenom Solly Forell. Korisnik se predstavlja kao konzervativac i autentični Afroamerikanac.

Ubrzo nakon ove poruke, isti je korisnik ostavio i drugu u kojem ohrabruje nekoga tko bi mogao imati predsjednika "na nišanu", da ga i ubije. Drugi korisnik Twittera THHEE_JAy napisao je "Trebao bi biti smaknut @ Barack Obama". Isti korisnik, identificiran kao Jay Martin, također Afroamerikanac, dalje piše: "Sam bih ga se riješio da živim u Washingtonu. Jebeno sam ozbiljan".

Američke tajne službe prijeteće su poruke ozbiljno shvatile te se bacile na istragu o korisnicima tih profila na Twitteru. Obamina zdravstvena reforma podijelila je Ameriku. Mnogi drže kako se putem nje tu zemlju vodi u socijalizam.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.