Prva Milanovićeva pobjeda: Bandić odustao od plaćanja Thompsonova koncerta

MILAN BANDIĆ, dosadašnji gradonačelnik Zagreba i glavni pretendent da ostane na tom mjestu u direktnom srazu s nezavisnim kandidatom Josipom Kregarom u drugom izbornom krugu, objavio je danas kako neće financirati koncert Marka Perkovića Thompsona u Zagrebu.

> Thompson doznaje: Tri Indexova novinara radila na zabrani europskih koncerata

Podsjetimo, riječ je koncertu za Dan branitelja Grada Zagreba koji će se održati 30. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u 21 sat, a kojeg, kao i prošle godine organizira Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba. Prošle godine upravo je Grad Zagreb bio glavni financijer koncerta, no ove godine to zasigurno neće biti.

Neće Thompsona, nego branitelje

Da je Bandić zaista odustao od plaćanja 210 tisuća kuna za Thompsona na središnjeg trgu za Novi list potvrdio je i Miodrag Demo, vodeći Bandićev operativac za odnose s braniteljskom populacijom

"Udruge su bez naše pomoći uspjeli osigurati sredstva za proslavu Dana branitelja, obavijestili nas da im pomoć nije potrebna i da ne žele da se slučaj politizira" rekao je Demo, a podršku u pokrivanju Bandića dao je i predsjednik Zbora braniteljskih udruga Ratko Dragović Klek koji je rekao kako će Grad donirati novac "ali ne izravno za koncert, nego za niz drugih braniteljskih događaja".

Milanović opomenuo

Podsjetimo, kako je Bandić već prije doživio salve kritike za prošlogodišnje financiranje Thompsona, a u ožujku ove godine, Zoran Milanović javno je dijelio packe zagrebačkom gradonačelniku. 

"To što branitelji žele slušati Thompsona na Trgu bana Jelačića nije dovoljno dobar razlog da se njegovi koncerti financiraju gradskim novcem", kazao je Milanović u ožujku za Radio 101, poručujući Bandiću da će, ukoliko opet poželi organizirati Thompsonov koncert na Trgu, morati prije toga ozbiljno porazgovarati s njim. Očigledno je do razgovora  i došlo.

I.Ć.
Foto: Sandra Šimunović (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.