Prvo saslušanje na sudu protiv Fritzla trajat će punih pet dana

AUSTRIJSKI sudski dužnosnici tvrde kako će uvodno saslušanje na sudu protiv incestoidnog monstruma Josefa Fritzla trajati punih pet dana, jer bi porotnicima za apsorbiranje stravičnih detalja jedan dan bio premalo.

Umjesto tog, svjedočenje Elizabeth Fritzl bit će podijeljeno na pet dana i u pet dijelova, kako bi se smanjio mogući stres, koji bi njezino svjedočenje prouzročilo porotnicima, prenosi portal austriantimes.at.

Sva suđenja odgođena zbog Fritzlovog

Glasnogovornik tužiteljstva, Franz Cutka kazao je kako postoji ukupno 11 sati video zapisa, u kojima Elizabeth Fritzl svjedoči o zlostavljanjima koja je trpjela od strane svog oca, u dobi od 11 do 19 godina, nakon čega ju je taj monstrum zatvorio u podrum na iduće 24 godine.

"Sva ostala suđenja zakazana za ovaj tjedan odgođena su i mi očekujemo kako će Fritzlovo uvodno suđenje trajati čitav tjedan", rekao je Cutka. "Porotnicima video zapise planiramo prezentirati u dijelovima kroz period od pet dana, zbog naravi sadržaja koji se u njima nalazi", dodao je.

Fritzl, koji je kćer zaključao u podrumsku tamnicu i koju je prethodno uredio, optužen je da ju je silovao više od 3.000 puta te kako je ona ostala čak sedam puta trudna s njim i rodila mu osmero djece. Dvoje djece nije preživjelo, troje je zatvorio s majkom, a troje je pustio da žive s njim i njegovom ženom u kući iznad tamnice skrivene u podrumu.

Frtizlu, koji je optužen za ubojstvo, silovanje, ropstvo, zarobljavanje i zlostavljanje, pravo suđenje počinje 16. ožujka te ga gotovo sigurno čeka doživotna zatvorska kazna.

Prašina i oko objave najnovijih slika Elizabeth Fritzl i njezine kćeri

Prašinu je, isto tako, podigao i austrijski list Oesterreich, koji je objavio najnoviju sliku Elizabeth Fritzl i njezine kćeri, koje je isto tako objavio i britanski tabloid The Sun. Austrijski list branio se kako je samo htio prenijeti zgražanje objavljivanjem slike Elizabeth Fritzl u britanskom tabloidu, no ostaje činjenica kako je njihovo izdanje, koje je Fritzl mogla kupiti u bilo kojem dućanu i kiosku, vjerojatno prouzročilo više štete od onog britanskog, koje je tisuću milja udaljeno od austrijske javnosti.

Britanski je tabloid, nakon objavljivanja slika u svom tiskanom izdanju, povukao tadašnje izdanje iz Austrije, u znak obazrivosti prema žrtvama te nije slike objavio ni na internetu, no sve je palo u vodu kad je Oesterreich objavio priču i slike u svom izdanju, i to na dvije stranice. Austrijski list tad je učinio još jedan propust te je uz slike s promijenjenom bojom odjeće Elizabeth Fritzl i njezine kćeri, objavio i one s britanskog tabloida, na kojima je vidljiva originalna boja.

Isto tako, jedan od pacijenata na psihijatriji u klinici Amstetten Mauer, gdje su Elizabeth Fritzl i njezina kćer bili zadržani nakon izlaska iz očeve tamnice, pokušava već nekoliko mjeseci prodati njihove slike za sedmocifren iznos u eurima, no njegova cijena s vremenom je pala sadašnjih 100 tisuća eura, stoji izdanju Oesterreicha iz ovog vikenda.

B.V.
Foto: AFP (arhiva)/ 24.at

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.