Puljak: U starom saboru neometano se pušilo, to se ne smije ponoviti u novom

Foto: PIXSELL/Patrik Macek

Saborska zastupnica Marijana Puljak (Centar) iskoristila je današnju raspravu o zakonu koji se tiče ovisnosti o kockanju i klađenju da skrene pozornost i na ovisnost o pušenju te pozove kolege da i sami poštuju zakon i ne puše unutar nove saborske zgrade.

"Držimo se zakona da se ne ponovi slučaj iz prošlog sabora u kojem se neometano pušilo po klubovima zastupnika", rekla je zastupnica u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o igrama na sreću, kojima se uvode restrikcije u to područje kako bi se smanjila ovisnost o kockanju i klađenju.

Pozvala kolege da poštuju zakon o zabrani pušenja

Kolege je pozvala da poštuju zakon koji zabranjuje pušenje u javnim prostorima i da ne puše ne samo u sabornici nego i unutar cijele zgrade u kojoj sabor zasjeda.

U cjelodnevnoj raspravi o izmjenama Zakona o igrama na sreću zastupnici su se suglasili da u to područje treba uvesti restrikcije, a kladomate ukloniti iz kafića, jer je to prvi kontakt djece s klađenjem.

Dio njih poziva i da se zabrane sponzorstva kladionica i kockarnica, ograniči broj kladionica i da ih se makne od vrtića i škola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.