Pulski Možemo: Novi šamari od gradonačelnika, nastavlja pogodovati investitoru

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Saborska zastupnica i koordinatorica pulskog Možemo! Dušica Radojčić rekla je u ponedjeljak uoči sjednice Gradskog vijeća, kako je gradonačelnik Pule vezano za gradnju hotela Valkane pripremio odluke koje su nastavak politike sukoba interesa, pogodovanja te uništenja šuma.  

Nakon što su jučer uputili priopćenje u kojem traže izuzimanje pulskih gradskih vijećnika iz redova SDP-a iz današnjeg glasovanja o izgradnji pristupne i servisne ceste do budućeg hotela Valkane, vijećnici pulskog Možemo! danas su pred Komunalnom palačom održali i konferenciju.

Još su još jednom naglasili vezu između SDP-ove vijećnice Sanje Radolović i njenog stranačkog kolege Igora Belasa, koji su članovi predsjedništva pulskog SDP-a, jednako kao i direktor Hotela Valkane Stevan Muidža.

Odluke koje su pripremljene za sjednicu Gradskog vijeća Pule, u sebi nose niz spornih elemenata koji pokazuju da se nismo odmakli od planiranja povezanog s tim hotelom, koje smo imali od početka, rekla je Radojčić komentirajući predložene odluke za izgradnju pristupnih cesta koje su nalaze na današnjem dnevnom redu Vijeća.

Ponovila je da se među ovim elementima nalaze sukob interesa pojedinih vijećnika, pogodovanje određenom investitoru, šteta po javni interes i uništenje šume.

Kaže da su to "novi šamari" za slučaj šetnice Lungomare, te da se deset tisuća građana Pule izjasnilo protiv gradnje hotela Valkane.

Radojčić je poručila kako se odluke o izgradnji infrastrukture za Hotel Valkane donose na brzinu, i to se želi napraviti prije izbora.

Ustvrdila je kako "investitor koristi posljednje mjesece ove vlasti kako bi što više unaprijedio svoj projekt, a gradonačelnik Filip Zoričić očito nema nikakvih drugih prioriteta povrh hotela Valkane".

Vijećnica Možemo! osvrnula se i na prijedlog gradonačelnika Filipa Zoričića da Lungomare proglasi park šumom.

Rekla je kako će se ova šuma smanjiti za još stotine stabala zbog izgradnje 190 metara pristupne ceste i 65 metara servisne ceste, te da je predviđena sječa na dvije tisuće četvornih metara, a izmjena UPU Lungomare, koja bi onemogućila gradnja u šumi, već dvije se godine nije dogodila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.