Putin mahao dokumentom: "Ovo je mirovni sporazum. Kijev ga je potpisao pa prekršio"

Foto: Twitter

RUSKI predsjednik Vladimir Putin pokazao je tijekom sastanka sa skupinom afričkih čelnika u Sankt-Peterburgu navodni nacrt sporazuma s Ukrajinom za koji tvrdi da je sastavljen u ožujku 2022. u Istanbulu, prenijela je ruska agencija TASS.

"Želio bih vam skrenuti pozornost na činjenicu da je uz pomoć turskog predsjednika Tayyipa Erdogana, kao što znate, u Turskoj održan niz razgovora između Rusije i Ukrajine kako bi se razradile obje mjere za izgradnju povjerenja te sastavio tekst sporazuma. Nismo s ukrajinskom stranom razgovarali o tome da će ovaj ugovor biti tajan, ali ga nikada nismo prezentirali ni komentirali. Ovaj nacrt sporazuma parafirao je šef kijevskog pregovaračkog tima. On je tamo stavio svoj potpis. Evo ga", rekao je ruski predsjednik pokazujući papir afričkoj delegaciji.

"Zvao se Ugovor o trajnoj neutralnosti i sigurnosnim jamstvima Ukrajine", dodao je Putin. Kijev nije reagirao na njegove komentare.

"Ukrajina je odbacila mirovni sporazum čim je Rusija ispunila zahtjev i povukla trupe iz Kijeva", tvrdi Putin i dodaje: "Gdje su jamstva da se neće odreći bilo kojeg drugog sporazuma u budućnosti?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.