Putin: Oduprijet ćemo se zapadnim sankcijama i provokacijama

Foto: EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak azijskim saveznicima da je ruski narod jedinstveniji nego ikad prije, u svojem prvom nastupu na nekom međunarodnom forumu od prošlomjesečne kratkotrajne pobune plaćeničke skupine Wagner Jevgenija Prigožina.

"Ruski narod konsolidiraniji je nego ikad prije. Ruski politički krugovi i cijelo društvo jasno su demonstrirali svoje jedinstvo i visok osjećaj za odgovornost za sudbinu domovine kada su jedinstveno odgovorili na pokušaj oružane pobune", rekao je Putin na virtualnom sastanku Šangajske organizacije za suradnju, skupine koja uključuje Kinu i Indiju.

Planira jačanje veze sa Šangajskom organizacijom

Pobuna Wagnera riješena je uz posredovanje bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka. Putin je zahvalio vojsci i službama sigurnosti što su spriječili kaos i građanski rat. Putin je u govoru rekao također da će se Rusija oduprijeti zapadnim sankcijama i "provokacijama".

Rekao je i da Moskva planira ojačati veze sa Šangajskom organizacijom za suradnju i podržao je tranziciju na plaćanja lokalnim valutama u vanjskoj trgovini. Upozorio je i da je potencijal za sukobe i rizik od globalne gospodarske krize u porastu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.