Putinov saveznik: NATO je pomogao Ukrajini odabrati koje ruske gradove ciljati

Foto: EPA

Predsjednik ruske Dume, donjeg doma parlamenta, optužio je NATO da je strana u vojnoj akciji u Ukrajini, sugerirajući da je pakt već uvelike uključen u donošenje vojnih odluka.

Vjačeslav Volodin, bliski saveznik predsjednika Vladimira Putina, komentirao je to dan nakon što je Putin upozorio da će se Zapad izravno boriti s Rusijom dopusti li Ukrajini da napadne ruski teritorij raketama dugog dometa zapadne proizvodnje, što je potez koji bi, rekao je, promijenio prirodu sukoba.

"NATO predvođen SAD-om je pomogao Ukrajini odabrati koje ruske gradove ciljati"

Volodin, koji se nije pozvao na dokaze kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje, optužio je vojni savez predvođen SAD-om da je pomogao Ukrajini odabrati koje ruske gradove ciljati, da je dogovorio konkretnu vojnu akciju i da je izdavao zapovijedi Kijevu.

"Sjedinjene Države, Njemačka, Britanija i Francuska raspravljaju o mogućnosti udara Ukrajine korištenjem dalekometnog oružja na teritorij naše zemlje. To nije ništa drugo nego pokušaj kamufliranja i prikrivanja njihovog izravnog sudjelovanja u vojnoj akciji", Volodin je napisao na svom službenom Telegram kanalu.

"Zapravo, Sjedinjene Države i njihovi saveznici ustvari pokušavaju sebi dati dopuštenje da izvrše akte agresije projektilima protiv Rusije", dodao je.

"NATO vodi rat protiv naše zemlje"

Rekao je da je djelovanje NATO-ovih savjetnika i instruktora u Ukrajini sada dopunjeno "plaćenicima", kako ih je nazvao, i govorio o čitavim jedinicama naoružanim NATO-ovim oružjem. Reuters nije mogao neovisno potvrditi njegove tvrdnje.

"Osoblje NATO-a određuje koji će gradovi u našoj zemlji biti napadnuti, koordiniraju vojne akcije i izdaju zapovijedi. NATO je postao sudionik vojnih akcija u Ukrajini. Oni vode rat protiv naše zemlje", rekao je Volodin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.