Putinu je danas 72. rođendan

Foto: EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas navršava 72 godine. Bit će to 21. put da svoj rođendan slavi na najvišoj državnoj dužnosti.

"Kao i prethodnih godina, šef države rođendan će proslaviti radno. Putinu u pravilu ujutro počinju stizati čestitke stranih čelnika u obliku telegrama i telefonskih poziva.

U prvoj polovici dana na rasporedu su brojni privatni sastanci. Navečer će se Putin sastati sa šefovima država ZND-a koji se okupljaju u Moskvi uoči sutrašnjeg summita", piše ruska prorežimska agencija TASS.

Peskov: Putin je praktični danonoćno na dužnosti

Prema glasnogovorniku Kremlja Dmitriju Peskovu, Putin si ne može priuštiti niti jedan dan potpunog odmora.

"Čak ni unutar dana, predsjednik nema određeno vrijeme za rad i odmor - ako je potrebno, on podnosi izvješća čak i noću. Kao rezultat toga, Putin je praktički danonoćno na dužnosti", izjavio je Peskov.

U javnosti Putin ne govori o svom rođendanu. "Rođendan mi je, nije državni praznik. Čini mi se neskromnim preuveličavati važnost ovog događaja", kazao je Putin te dodao da svoj rođendan slavi s prijateljima i obitelji..

"Unatoč pretrpanom rasporedu, predsjednik se trudi barem jednu večer ostaviti za svoju obitelj. Međutim, susreti s čelnicima zemalja ZND-a već su postali dobra tradicija", piše TASS.

Lukašenko prije dvije godine Putinu poklonio traktor za rođendan

"Darovi koje je Putin primio kroz godine od stranih čelnika gotovo su uvijek s nacionalnim okusom. Primjerice, 2022. godine, na Putinov 70. rođendan, bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko poklonio mu je traktor Belarus.

A darovi primljeni od stranih čelnika gotovo su uvijek s nacionalnim okusom.·Na primjer, 2022. godine - na njegov 70. rođendan - njegov bjeloruski kolega Aleksandar Lukašenko poklonio je Putinu traktor Belarus.

Putin je 2017. od bivšeg predsjednika Turkmenistana Gurbangulija Berdimuhamedova dobio štene po imenu Verny. Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi poklonio je ruskom predsjedniku ručno izvezenu navlaku za poplun koja prikazuje njega i Putina kako stoje zajedno dok u pozadini znamenitosti Rusije i Italije", piše TASS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.