Nju Radićeva stranka želi za predsjednicu: "Moram zaustaviti pipke srpskog svijeta"

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Dom i Nacionalno okupljanje, stranka Marija Radića koja dijeli skraćenicu DOMiNO s queer udrugom, ima kandidatkinju za predsjednicu. 

To je Branka Lozo, članica predsjedništva te stranke, koja je kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske objavila putem videoporuke.

U objavi je istaknula je da je vrijeme da se oduži domovini te naglasila potrebu za predsjednicom koja će štititi vojne i vanjskopolitičke interese i suprotstaviti se konceptu "srpskog svijeta". Također, ističe važnost očuvanja kršćanske kulture i tradicije te borbu protiv rodne ideologije.

 

"Drukčija sam od svih predsjednika nakon Tuđmana"

Njezino obraćanje prenosimo u cijelosti u nastavku članka.

'Drage Hrvatice i Hrvati u domovini i vi - raseljeni diljem svijeta, poštovani građani i građanke Hrvatske, objavljujem svoju kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske. Stojim tu pred vama, svjesna da sam, nakon prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, kandidatkinja koja se po svemu razlikuje od svih predsjednika nakon njega, redom poteklih iz istog izvora, a kojima je srce ostalo u državi koje više nema, i u kojoj Hrvati više nikada neće živjeti! 

Znat ću štititi vojne i obrambene interese Republike Hrvatske i uspostavit ću kvalitetnije vanjskopolitičke odnose s drugim zemljama. Riješit ću i pitanja diplomatskih predstavništava Hrvatske u svijetu, s obzirom da ona ne čine dovoljno na prepoznatljivosti Hrvatske i većinom su vezana na propalu državu, umjesto da iseljenicima olakšavaju povratak u domovinu, a hrvatskim proizvođačima izvoz njihovih proizvoda.

"Moram zaustaviti pipke 'srpskog svijeta'"

Svojim zadatkom smatram i zaustavljanje politika 'srpskoga svijeta', pipci kojega su se već razgranali po Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, pa i Hrvatskoj! S posebnom pozornošću vodit ću brigu o hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, koji treba i očekuje našu pomoć za svoj opstanak. Novija hrvatska povijest počinje Domovinskim ratom, pobjedom u Domovinskom ratu i uspostavom samostalne države, i zahvalna sam svima koji su tome doprinijeli, a posebno hrvatskim braniteljima! Davniju povijest prepuštam istinoljubivim povjesničarima da je istražuju, objektivno prikazuju činjenice i o njima podučavaju.

Njegovat ću očuvanje kontinuiteta kršćanske kulture i tradicije u Hrvatskoj - vrijednosti koje su izgradile i Hrvatsku i Europu, a protivit ću se raznim revolucijama koje su je rušile, i danas je ruše, perfidnim i protuprirodnim idejama. Bit ću glas roditelja zabrinutih nametanjem rodne ideologije, bit ću glas poljoprivrednika ugroženih agresivnim zelenim politikama, bit ću glas naših djedova i baka koji, na našu sramotu, jedva spajaju kraj s krajem.

"Odgojena sam u vjeri i s vjerom sam odrasla"

Rođena sam u Zagrebu, odgojena sam u vjeri, i s vjerom sam odrasla u mnogobrojnoj obitelji, oboje roditelja su mi liječnici, a obiteljski korijeni sežu od Slavonije i Gorskog kotara do ponosne Dalmacije. I moja vlastita obitelj je velika, sa suprugom imam petoro djece i dobro znam što je snaga sloge i zajedništva. Završila sam Klasičnu gimnaziju, na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sam doktorirala iz područja tehničkih znanosti, tamo i radim kao redovita profesorica u trajnom zvanju. Ostvarila sam i međunarodnu karijeru. Sudjelovala sam u više međunarodnih projekata i na brojnim kongresima od Europe do Amerike i Kanade, neke od njih sam i sama u inozemstvu organizirala i predsjedala im."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.