Radikali zbog Mladićevog uhićenja traže smjenu Tadića i cijelog državnog vrha



SRPSKA radikalna stranka pozvala je sve građane Srbije da prisustvuju mitingu protiv uhićenja Ratka Mladića koji će se u nedjelju u 19 sati održati pred Narodnom skupštinom u Beogradu, javlja Blic. Radikali su također najavili da će pokrenuti postupak za smjenu Borisa Tadića i državnog vrha.

Kompletnu srpsku vlast radikali optužuju da su izdali nacionalne interese. Dragan Todorović, potpredsjednik SRS na konferenciji za novinare kazao je da očekuje kako će ih u ovoj inicijativi podržati i zastupnici Koštuničinog DSS-a. No, podršci naprednjaka se ne nadaju. "Tomislav Nikolić već tri godine ne izražava svoje mišljenje, samo ispunjava naloge i radi što mu se kaže", napao je Todorović bivšeg stranačkog kolegu.

"Vijest o uhićenju Ratka Mladića jedan je od najtežih udaraca koji je zadat srpskim nacionalnim interesima. Nakon NATO-ovog bombardiranja, ovo je završetak uništavanja srpskog duha koje je započelo uhićenjem Slobodana Miloševića", kazao je Todorović zauzevši se ne samo za jednog, već za dva zločinca.

Uništenje srpskog nacionalnog duha, uvjeren je drugi čovjek radikala (prvi čovjek te stranke Vojislav Šešelj iz objektivnih razloga nije se mogao pojaviti na pressici op.a.), Washingtonu je jako bitno. Todorović smatra da Amerikanci žele poniziti Srbe i zbog toga je Ratko Mladić toliko važan jer je on "primjer časnog i uspješnog oficira koji uživa ugled u srpskom narodu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.