Rafalei i MiG-ovi letjeli nad Kninom, pogledajte

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 29. godišnjice VRO Oluja danas je prošlo svečano, iako je ove godine u Kninu primijećeno manje ljudi, a središnja svečanost završila je preletima vojnih zrakoplova i misom u kninskoj crkvi​.

Program je počeo rano ujutro budnicom ulicama Knina, uslijedilo je polaganje vijenaca izaslanstava na Trgu dr. Ante Starčevića, dok je središnja svečanost bila na stadionu NK Dinara i na Kninskoj tvrđavi. Zazvonila su crkvena zvona, podignuta je hrvatska zastava uz pjevanje himne, pročitana su imena poginulih i nestalih u Oluji, ispaljeni su plotuni, a najviši državni dužnosnici održali su prigodne govore.

Letjeli Rafalei i MiG-21

Središnja svečanost na stadionu završila je letačkim programom tijekom kojeg su nebo nad Kninom preletjeli zrakoplovi MiG-21, koji su pružali potporu kopnenim snagama tijekom operacije Oluja, a čija je era završila tim letom, te novonabavljeni Rafalei.

Nakon svečanosti na stadionu u Kninu održana je pokazna vježba sposobnosti pripadnika Hrvatske vojske i policije s preletima Krila Oluje. Održava se i misa u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta​.

Posjetitelji su tijekom dana razgledavali taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme uz kninsku Ulicu dr. Franje Tuđmana i na parkiralištu kod Autobusnog kolodvora.

Oko 18 sati u Kninu se očekuje mimohod ulicama dviju navijačkih skupina - Torcide i Tornada, a cijeli program trebao bi završiti večerašnjim koncertom Mate Bulića i Maje Šuput.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.