INDEX DOZNAJE Raspao se Odbor za kulturu HDZ-a: "Vlada želi glupu, nekulturnu i polupismenu Hrvatsku"

Foto: HDZ

NAKON današnjeg pisma Anje Šovagović Despot političkom tajniku HDZ-a Tomislavu Čuljku, kako doznaje Index, u potpunosti se danas raspalo to stranačko tijelo.

Podsjetimo, politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak poslao je pismo svi predsjednicima i članovima stranačkih odbora kako hitno, do 12. ožujka moraju sazvati sjednice svojih odbora te postati stručna savjetodavna tijela za HDZ-ove ministre.

No, kako doznaje Index, ministar kulture Zlatko Hasanbegović ignorirao je članove Odbora koji ni na koji način nisu sudjelovali u kreiranju proračuna, a niti u drugim odlukama.

Ignoriranje ministra kulture te porazni proračun za kulturu naveli su danas predsjednicu tog odbora Anju Šovagović Despot da se javno od HDZ-a oprosti pismom.

Većina članova podnijela ostavku

Kako doznajemo, danas je i većina drugih članova podnijela ostavku, a među njima i tajnik Odbora Zlatko Vidačković. Ugašena je i Facebook grupa Odbora za kulturu koja je bila do sada službeno navedena na stranicama HDZ-a kao službena adresa Odbora.

Već prije profesor Jure Zovko koji predaje na Fakultetu u Zadru podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Odbora za kulturu HDZ-a,  a danas su, kako doznajemo iz tog Odbora otišli Krešimir Dolenčić, Igor Zidić i Pero Glavinić. Prije svega su nezadovoljni politikom HDZ-a, ponašanjem resornog ministra te "poraznim, lošim i sramotnim proračunom za kulturu". 


"Sa slabim obrazovanjem i ništavnim odnosom prema kulturi dobije se lako manipulirana masa, a što je manja, to bolje. Propisuju nam da nestanemo. Glupi, nekulturni i polupismeni. Zemlja srednje stručne spreme, lijepe prirode, dobrih nekretnina, zgodnih cura, pršuta i kulena", komentirao je jedan od članova Odbora na odlasku.

Podsjetimo da je Šovagović Despot u svom pismu naglasila "besmislenost savjetodavne uloge Odbora za kulturu HDZ-a".

"Ne postoji način kojim bih novom Ministru kulture savjetovala kako prikazati uspješnim najneuspješniji proračun za kulturu u povijesti Hrvatske države", zaključila je u svom pismu.

Danas poslijepodne ugašena je i službena Facebook stranica Odbora za kulturu HDZ-a.
  

Pismo Anja Šovagović

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.