Murterani na referendumu odlučuju o načelniku koji je novac općine trošio u bordelu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vijeće općine Murter-Kornati raspisalo je referendum za opoziv načelnika Tonija Turčinova, poznatog po trošenju općinskog novca u austrijskom bordelu, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica. 

Referendum će se, kako je najavljeno, održati 3. studenog. Ako bude donesena odluka o njegovu opozivu, prestaje mu mandat, a na njegovo mjesto do lokalnih izbora u svibnju dolazi povjerenik kojeg će imenovati vlada, javlja HRT.

Oporba zaziva smjenu prvog čovjeka općine jer na sjednice vijeća ne dolazi, odluke ne provodi, a projekata nema.

"Murter ne ide u dobrom pravcu"

"Bilo da se radi o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, bilo da se radi o nabavi komunalne opreme i ne manje bitna činjenica, bilo da se radi o zdravstvenoj zaštiti", rekao je za HRT Ante Turčinov, općinski vijećnik, predsjednik općinskog odbora HDZ-a Murter-Kornati.

"Murter ne ide u dobrom pravcu i tim referendumom Murterani imaju priliku okrenuti taj brod u jednom pozitivnom pravcu", smatra Krešimir Mudronja, predsjednik Općinskog vijeća Murter-Kornati, lista "Za dobro mista".

Turčinov: Žele zaustaviti sve dobro što se pod mojim vodstvom provodi godinama

Prozvani načelnik dvoji u pravni temelj referenduma pa je zatražen pravorijek Ministarstva. Pred kamere HRT-a nije htio, a u pisanom očitovanju tvrdi da će opoziv stopirati strateške projekte.

"Ne mogu se oteti dojmu kako nezavisna lista Za dobro mista, koja već godinama sustavno vodi kampanju protiv mene, ima samo jedan cilj. A to je zaustavljanje svega dobroga što se pod mojim rukovođenjem općine provodi već godinama", stoji u priopćenju Tonija Turčinova, načelnika Općine Murter-Kornati.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.