Ratni zločin u Krajini: Osmorica prijavljena zbog mučenja i ubojstva u kninskom zatvoru

ŠIBENSKA policija podnijela je kaznenu prijavu protiv osam muškaraca zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika koji su se dogodili u rujnu i listopadu 1991. godine.

Osumnjičeni su 48-godišnjak iz Varaždina, 47-godišnjak iz Biskupije, dvojica 46-godišnjaka i 42-godišnjak sva trojica iz Benkovca, 50-godišnjak iz Šibenika, 66-godišnjak iz Zadra i 48-godišnjak iz Dubrave. Navodi se kako su oni zarobili 48-godišnjaka, 45-godišnjaka,43-godišnjaka, 42-godišnjaka, 41-godišnjaka iz Splita, 49-godišnjaka i 47-godišnjaka iz Zagreba, 59-godišnjaka iz Kaštela i u to vrijeme 75-godišnjaka iz Lovrinca te su iz zatočili u takozvanom kninskom "Okružnom zatvoru" koji je bio smješten u prostorije "Stare bolnice".

Ubili 75-godišnjeg ratnog zarobljenika


Optuženi su žrtve mučili od čega je jedan ratni zarobljenik umro, a ostali su zbog torture postali trajni invalidi. Šibenska policija navodi kako je 48-godišnjak iz Varaždina, kao pripadnik voda za specijalne namjene takozvane "Milicije RSK" zajedno sa ostalim osumnjičenim stražarima više puta fizički i psihički zlostavljao zatvorenike. Od mučenja je 75-godišnji ratni zarobljenik umro.

Tada upravitelj kninskog Okružnog zatvora "Stara bolnica", 47-godišnjak iz Biskupije optužen je zato što je propustio spriječiti mučenja. Nitko od osumnjičenih nije i uhićen, jer se pretpostavlja kako se ne nalaze u Hrvatskoj, već su Srbiji i drugdje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.