Reagiranje odvjetnika Ivane Matovine na Nobilove izjave

Screenshot: HRT

NAKON objave članka na Indexu "Nobilo: Kamala je s DORH-om povezala žena koja je sada kod Martine Dalić u Podravci", u kojemu su prenesene Nobilove izjave s N1 Televizije, odvjetnik Ivane Matovine poslao nam je reagiranje koje prenosimo u cijelosti, sukladno Zakonu o medijima.

"U članku naslova “Nobilo: Kamala je s DORH-om povezala žena koja je sada kod Martine Dalić u Podravci“ (dalje u tekstu: Članak) je neistinito i neutemeljeno objavljeno da je gospođa Martina Dalić kao predsjednica Uprave Podravke zaposlila gospođu Ivanu Matovina u Podravki d.d.

Prije svega, gospođa Matovina nije, niti je ikada bila zaposlena u društvu Podravka d.d. Gospođa Matovina je bila članica Nadzornog odbora Podravke d.d. u dva mandata, od 2012. do 2016. godine te od 2017. do 2021. godine. Na tu je funkciju došla Odlukom Glavne skupštine Podravke d.d., na prijedlog mirovinskih fondova. Također, od 2012. je kontinuirano i članica Revizijskog odbora Podravke d.d., a Predsjednica Revizijskog odbora Podravke d.d. je od 2016. godine.

Nakon toga, istekom mandata kao članice Nadzornog odbora Podravke d.d. (29.6.2021. godine), gospođa Matovina je, također odlukom Glavne skupštine, imenovana članicom, a potom i predsjednicom Revizijskog odbora s mandatom na četiri godine. Imenovanje članova nadzornog odbora, a u ovom slučaju i revizijskog odbora, u nadležnosti je glavne skupštine i uprava društva ne utječe na isto. Gđa Matovina obnašala je dužnosti člana nadzornog s prekidom i revizijskog odbora u kontinuitetu u Podravci godinama prije nego je gđa Dalić postala predsjednica Uprave, a što je autor članka imao mogućnost provjeriti jednostavnom pretragom u sudskom registru, na web stranicama Podravke d.d. i Zagrebačke burze i daljnjom provjerom informacija u Podravci d.d. ili od same gđe Ivane Matovina.

Uz navedeno, gospođa Matovina je vještačenje koncerna Agrokor radila u 2017. godini, dok je gospođu Dalić upoznala na sjednici Nadzornog odbora Podravke d.d. u 2021. godini. Isto tako, gospođa Matovina ni na koji način nije utjecala na odabir vještaka od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu niti je bila uključena u bilo kakve pregovore između vještaka i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a kako se navedenim člankom implicira.

Radi istinitog informiranja vaših čitatelja te sukladno odredbama članka 40. Zakona o medijima molimo za hitnu objavu ovog ispravka/demantija objavljene netočne informacije.“

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.